Tovább gyorsul a Telenor mobil-szélessáv: 84 Mbps

forrás Prim Online, 2012. július 9. 15:41

Folyamatos a Telenor hálózatának fejlődése: már 60 településen elérhető a 84 Mbps névleges maximális letöltési sebesség. Hipernet 84 néven elérhető az a mobilinternet csomag, ami már akár a vezetékes internet teljes körű kiváltására, illetve helyettesítésére is alkalmas Magyarország számos pontján. A 84 Mbps névleges maximális letöltési sebességet kínáló szolgáltatást a Telenor már 60 településen 700 ezer lakos számára nyújtja.

A Hipernet 84 az év folyamán Magyarország egyre több területén lesz elérhető: Szombathely, Kazincbarcika, Sárospatak, Keszthely, Balatonfüred, Jászberény, Kalocsa, Szentes, Veszprém, Nagykőrös, Hévíz, Velence és más városok mellett a Telenor olyan településeken is bevezeti az új szolgáltatást, ahol vezetékes technológiával jelenleg nem érhető el nagy sávszélesség.[1] A Telenor Magyarország szerint a Hipernet 84 bevezetése javíthatja azon vidéki lakosok információs és gazdasági lehetőségeit, akik korábban nem vagy csak korlátozottan érhették el az internetet. A mobilszolgáltató ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a telekommunikációs szektort többszörösen sújtó, párhuzamosan kivetett különadók éppen az ilyen beruházások további megvalósulását veszélyeztetik, holott a mobil szélessáv országos terjedése kulcsszerepet játszik a munkahelyteremtés, illetve az új vállalkozások létrejöttének ösztönzésében, az oktatás színvonalának javításában és mindezeken keresztül a vidéki gazdaság élénkítésében.

A Telenor Magyarország mobilinternet-kínálatának legújabb eleme – a többi között – HD minőségű videókonferenciára, nagyméretű grafikai állományok továbbítására, kiterjedt adatbázisok távoli kezelésére egyaránt alkalmas, hiszen lehetővé teszi a munkát óriásfájlokkal is. A népszerű felhőszolgáltatások használata szintén gyorsabbá és kényelmesebbé válik a Hipernet 84-gyel. A mobilszolgáltató arra számít, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a számítógépes játékok felhasználói is egyre többen használják majd az új Hipernet csomagot, mivel számukra a kiemelkedően nagy sávszélesség mellett a gyors válaszidő is fontos.

„A tavalyi hálózatmodernizáció, a Hipernet bevezetése országszerte stabil műszaki alapokat biztosít nekünk ahhoz, hogy dinamikusan növeljük az ügyfeleink rendelkezésére álló sávszélességet. Ennek köszönhetően egyre többen férnek hozzá országszerte a még gyorsabb adatátvitelre alkalmas mobilinternethez, amellyel gond nélkül élvezhetik a szórakoztató tartalmakat: kiváló minőségben tölthetnek le zenéket, videókat gyorsan és egyszerűen, vagy akár az online játékokban is bátran kipróbálhatják magukat. Ehhez nem csak a Hipernet sebességét, de a letölthető adatforgalmat is megnöveltük. – mondta el Sepsi Zsolt, a Telenor műszaki vezérigazgató-helyettese.

A Telenor a Hipernet 84 csomag mellé gondoskodik olyan modemről is, amely kompatibilis a 84 Mbps névleges maximális letöltési sebességet biztosító technológiával. Ez az eszköz automatikusan vált vissza az adott régióban rendelkezésre álló legnagyobb sávszélességre, azokon területeken, ahol a 84 Mbps névleges letöltési sebesség még nem érhető el.

A Hipernet 84 az összes Hipernet-csomaghoz hasonlóan korlátlan elektronikus levelezést és böngészést tesz lehetővé belföldön két év hűséggel. A szolgáltató a sávszélesség mellett az egyéb szolgáltatásokra használható forgalmi keretet a Hipernet 42 ajánlathoz képest is megduplázta, így havonta 40 GB-nyi adatforgalom áll a felhasználók rendelkezésére. Ahol elérhető, ott a Hipernet 84 a Hipernet 42 csomag díjai szerint vehető igénybe.

A Hipernet 84 speciális, zártkörű ajánlat a http://www.telenor.hu/hipernet_84/ oldalon található településeken, vagy az azokhoz legközelebbi üzletekben rendelhető meg.
 

Kulcsszavak: Telenor mobil internet 4G LTE

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Újabb Apple Premium Partner üzlettel erősít az iSTYLE a Westendben

Az iSTYLE, az Apple termékek vezető hazai viszonteladója, a mai napon megnyitotta második Apple Premium Partner üzletét a Westend City Centerben. A lépés fontos mérföldkő az iSTYLE életében, hiszen az új flagship store árukínálata, magasan képzett munkatársai és minőségi szolgáltatásai még közelebb hozzák az ikonikus Apple Store-ok vásárlási élményét a hazai közönséghez.

2024. március 8. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09