Sony Xperia P – a legfényesebb kijelzővel rendelkező okostelefon

forrás Prim Online, 2012. július 12. 11:30

Bizonyára mindenki találkozott már azzal a problémával, mikor egy fotó vagy akár egy üzenet nem látható megfelelően a mobiltelefon kijelzőjén. Ez rendszerint erőteljes napsütésben fordul elő, így a képernyőn szinte semmi sem látható. De mostantól az Xperia P segítségével ez a probléma is megoldódik. A készülék a Sony “WhiteMagic” kijelző technológiájának köszönhetően, éles és tiszta képet biztosít akár szikrázó napsütésben is.

A Sony Mobile Communications egy független tesztlaboratóriumot bízott meg azzal, hogy tesztelje le a készülék kijelzőjét, és hasonlítsa össze 11 másik okostelefonéval. A nemzetközileg is elismert, és számos összehasonlító tesztet végző TESTfactory végezte el a méréseket, mely során minden külső tényezőt a minimálisra csökkentettek, és az összes okostelefon kijelzőjét a maximumra állították. Ezek után minden egyes készülék kijelzőjét megmérték egy spektrométer segítségével. A teszt egyértelmű győztese a Sony Xperia P lett, mely laboratóriumi tesztértéke 867 candela lett.

 Ezt a kiemelkedő értéket a Sony Xperia P okostelefonban debütáló  WhiteMagic technológiával sikerült elérni. Egy hagyományos LCD kijelzőnél minden egyes pixel színe (így a fehér szín is) három alpixelből áll össze, amely nem mást mint a vörös, a kék és a zöld. Ezzel szemben a 4”-os Mobile Bravia Engine technológiával felszerelt Reality Display kijelzőben egy negyedik – fehér – alpixel is található, mely lehetővé teszi, hogy a kijelző még fényesebb legyen akár szikrázó napsütésben is.

Bár az Xperia P fényesebb kijelzővel rendelkezik, ez mégsem jelenti a fogyasztás növekedését. A telefon ugyanis egy beépített szenzor segítségével a környezeti viszonyokhoz igazítva szabályozza a képernyő fényerejét.

Az Xperia P a 2012 májusa óta érhető el Magyarországon.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30