További ingyenes vezeték nélküli internet a XIII. kerületben

Mészáros Péter, 2012. július 29. 08:49

Térítésmentes vezeték nélküli internet (WiFi) szolgáltatást vehetnek igénybe a Kerületi Kártyával rendelkező lakosok újabb három közterületi helyszínen és a kerületi Civil Házban. 2012. július 30-án, hétfőn 10.00 órakor a rendszer működését dr. Tóth József polgármester az Angyalföldi Gyermek– és Ifjúsági Házban (XIII. Dagály u. 15/a) indítja el. A fejlesztéssel a kerület lakosságának így már több mint 20%-a érheti el közvetlenül, lakóhelyéhez közel ingyenesen a korszerű szolgáltatást.

Az önkormányzat felismerve az internetes technológiában rejlő lehetőséget és fejlődést 2011-ben, összekötve a Kerületi kártya korszerűsítésével és szolgáltatásainak bővítésével hat közterületen és három közintézményben vezetéknélküli internet szolgáltatást épített ki. A szolgáltatást Kerületi Kártyával lehet igénybe venni: a Gyöngyösi sétányon, a József Attila téren, a Gyermek téren, a Fiastyúk utca – Násznagy utca kereszteződésében, a Béke téren, a Kárpát utca-Bessenyei utca kereszteződésében és a közterületeket határoló utcákban, illetve az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban, a Radnóti Miklós Művelődési Központban és a Polgármesteri Hivatalban. A fejlesztés közel 12 000 kerületi lakost érintett akkor közvetlenül.

Az eltelt egy évben összesen 1200 Kerületi kártyaigénylő aktiválta a WiFi hozzáférését. Jelenleg havonta 27 000 kapcsolódást regisztrálnak a rendszerre. Ez azt jelenti, hogy minden felhasználónk átlagosan naponta egyszer kapcsolódik az önkormányzat vezetéknélküli rendszerére és használja annak előnyeit.

A sikeres bevezetést követően az idén három újabb közterülettel és egy közintézménnyel bővítik a rendszert. Július 30-tól az idén megújult Országbíró sétányon, a Vizafogó sétányon, a Jakab József utca környékén és a Civilházban (Váci út 50.) tesszük elérhetővé a WiFi szolgáltatást. A közvetlenül a közterületeket határoló lakásokban élőkkel valamint a rendszerbe bevont Csipet-Csapat Bölcsődébe, az Ugri-Bugri Bölcsődébe, a Pitypang Tagóvodába és a Vizafogó Tagóvodába járó gyermekek szüleivel együtt összesen újabb 10 000 embert szólítanak meg a fejlesztéssel.

Az önkormányzat „Közösen a XIII. Kerületért” programja a hagyományos területeken kívül (fejlesztés, szociális támogatás) a szolgáltatás egy új, modern területén nyújt a jövőben is egyedülálló minőséget, a vezeték nélküli internet elérhetőségi lehetőséget. Az újabb fejlesztés költsége 6,5 millió forint, melyet az önkormányzat biztosít, a tavalyi fejlesztés 25 millió forintba került.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

A SteelSeries bővíti a díjnyertes Arctis Nova headset termékcsaládot

A SteelSeries, az úttörő Arctis headsetek és az új Arctis Nova sorozat létrehozója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, valamint a gaming- és esport perifériák világelső gyártója kiterjeszti az Arctis Nova univerzumot az Arctis Nova 4 bevezetésével, amely már Magyarországon is elérhető.

2023. május 31. 14:06

Mobiltelefonokon érkezik a bankolás jövője

A következő évtizedben az Y és a Z generáció válnak a bankok legfontosabb célcsoportjaivái, mivel várhatóan közel 70 billió dollárnyi vagyon száll rájuk szüleiktől. Mit jelent ez a bankszektor számára? Először is azt, hogy gyorsan kell digitalizálódnia. Az újabb generációk szülöttei számára a mobiltelefonok kiemelt fontossággal bírnak: gyors, kényelmes és könnyen navigálható hozzáférést szeretnének a szolgáltatásokhoz. Mivel az Y és a Z generáció közel fele online szeretne hozzájutni a szükséges információkhoz, a banki szolgáltatások iránti elvárásaik eltérnek a szüleikétől.

2023. május 31. 12:45

Nem kell már protekció, hogy egy beszállító elérje a HR-es döntéshozókat

Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? A kiválasztási és árajánlatadási, valamint elfogadási folyamat végeláthatatlan és időigényes útvesztőjében gyakran el is tévednek mind a szolgáltatók, mind pedig a kiválasztást végző cégek HR-esei. Ráadásul sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül lehetetlen eljutni a megfelelő illetékesig, aki dönthet a beszállítóval kapcsolatban. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform, ami összeköti a HR-eseket és a beszállítókat.

2023. május 31. 11:18

Paradigmaváltást hoz a Data Mesh a technológiai adatplatform területén?

A digitális térben gyorsuló ütemben jön létre adat, aminek feldolgozása, tárolása és kiaknázása egyre fontosabbá válik. Lényeges, hogy a vállalatok hogyan közelítik meg ezt a területet, ugyanis megfelelő módszerrel, az adatok helyes kezelésével, feldolgozásával és üzleti értéket teremtő információ kinyerésével piaci előnyre tudnak szert tenni.

2023. május 31. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39