Duplázna idén a Samsung

Czipperer Dia, 2013. március 1. 13:31

A koreai elektronikai óriás idén azt tervezi, hogy megduplázza a táblagép eladásait. Majdnem egy éve, hogy az MWC-n bejelentették, hogy a cég nem teljesít túl jól a táblagéppiacon.

 A 2012-es Mobile World Congress-szen a Samsung termékstratégiai ügyvezetője, Hankil Yoon nyilatkozatából az derült ki, hogy a cég nem „muzsikál” túl jól a táblagép eladások tekintetében. Egy évre rá azonban már sokkal határozottabb elképzeléseik vannak.

 
Y.H. Lee, a cég ügyvezető alelnökének elmondása szerint a Samsung idén „agresszív” stratégiába kezd, amelynek célja, hogy megduplázzák a táblagép eladásokat. A világ top cégei között számontartott Samsung az okostelefon piacon sikeres, kérdés, hogy mindezt a táblagépek terén is képes lesz-e elérni.
 

Az idei MWC-n mutatta be legújabb 8 hüvelykes tabletjét, a Galaxy Note 8.0-át (lásd a képen), amelyet stratégiailag az 5,5 hüvelykes Galaxy Note 2 „phablet” és a teljes méretű Galaxy Note 10.1 közé pozicionáltak. Ez a készülék felveheti a versenyt az iPad minivel és a Nexus 7-tel hasonló adottságai alapján.
 
A Samsung ingatag indulása a táblagéppiacon a Galaxy Tsbbal nem sokat segített a cég image-megítélésében, inkább azt erősítette az iPad a dominanciáját. Bár az Apple-t nehéz legyűrni, de a Samsung tavalyi 15,1%-os piaci részesedése minden bizonnyal helyes irányba mutat.
 
Forrás: Techspot.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Három évig tartó fejlesztési munkálatok végéhez ért a DIGI

Három évig tartó vezetékes hálózat fejlesztési munkálatokat zár le 2021 decemberében a DIGI. Az újításoknak köszönhetően a vállalat 16 vidéki nagyvárost is lefedő gerinchálózata saját optikai hálózaton kapcsolódik a budapesti központhoz. 

2021. december 6. 16:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59