Duplázna idén a Samsung

Czipperer Dia, 2013. március 1. 13:31

A koreai elektronikai óriás idén azt tervezi, hogy megduplázza a táblagép eladásait. Majdnem egy éve, hogy az MWC-n bejelentették, hogy a cég nem teljesít túl jól a táblagéppiacon.

 A 2012-es Mobile World Congress-szen a Samsung termékstratégiai ügyvezetője, Hankil Yoon nyilatkozatából az derült ki, hogy a cég nem „muzsikál” túl jól a táblagép eladások tekintetében. Egy évre rá azonban már sokkal határozottabb elképzeléseik vannak.

 
Y.H. Lee, a cég ügyvezető alelnökének elmondása szerint a Samsung idén „agresszív” stratégiába kezd, amelynek célja, hogy megduplázzák a táblagép eladásokat. A világ top cégei között számontartott Samsung az okostelefon piacon sikeres, kérdés, hogy mindezt a táblagépek terén is képes lesz-e elérni.
 

Az idei MWC-n mutatta be legújabb 8 hüvelykes tabletjét, a Galaxy Note 8.0-át (lásd a képen), amelyet stratégiailag az 5,5 hüvelykes Galaxy Note 2 „phablet” és a teljes méretű Galaxy Note 10.1 közé pozicionáltak. Ez a készülék felveheti a versenyt az iPad minivel és a Nexus 7-tel hasonló adottságai alapján.
 
A Samsung ingatag indulása a táblagéppiacon a Galaxy Tsbbal nem sokat segített a cég image-megítélésében, inkább azt erősítette az iPad a dominanciáját. Bár az Apple-t nehéz legyűrni, de a Samsung tavalyi 15,1%-os piaci részesedése minden bizonnyal helyes irányba mutat.
 
Forrás: Techspot.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gyorsjelentett a Siemens

Erős harmadik negyedéves eredményekről számolt be a Siemens. A német technológiai vállalat április 1. és június 30. közötti árbevétele meghaladta a 17,8 milliárd eurót, mely 11%-kal magasabb, mint az egy évvel ezelőtti azonos időszakban. A megrendelések összértéke 22 milliárd euróra rúgott, ez 7%-kal több, mint tavaly ilyenkor.

2022. augusztus 14. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24