Kőkorszak 21. századi technológiával

forrás: Prím Online, 2013. március 30. 09:19

A DreamWorks a HP technológiáját választotta a „Croodék” című animációs film elkészítéséhez, kitágítva ezzel a primitív korban játszódó, de annak semmiképpen sem nevezhető film vizuális határait.

A DreamWorks Animation a HP adta technológiai lehetőségeket kiaknázva, a ma elérhető legfejlettebb grafikai megoldásokat alkalmazta a napokban debütáló családi vígjátékban. A szerverekből, adattárolókból, hálózati eszközökből, szolgáltatásokból, menedzsment szoftverekből és munkaállomásokból álló HP konvergens infrastruktúra mellett HP nyomtatók és a renderelési megoldások biztosították a stúdió zökkenőmentes, nagy teljesítményigényű munkájának hátterét.HP szolgáltatások és szerverek a magas szintű igényekhez
A “Croodék" gyártása során a 3-D modellek képpé alakításához több mint 80 millió órányi renderelési munkára volt szükség. A mindenkit mindentől óvó családapa, Grug és a lázadó tinilány, Eep karakterénék életrekeltéséhez a stúdió HP ProLiant szervereket, valamint HP vállalati szolgáltatásokat vett igénybe négy render farmján: a kaliforniai Glendale-ben és Redwoodban; Las Vegasban; és Indiában Bangalore-ban. A nagy számítási teljesítményt, és folyamatos számítási kapacitást igénylő feladatokat a DreamWorks Animation a HP megoldásaival végezte el, lehetővé téve a hatalmas mennyiségű adat renderelését.

A HP ProLiant BL460c Gen8 blade szerverek 40 százalékkal nagyobb kapacitást és  wattonként 42 százalékkal jobb teljesítményt biztosítottak, mint elődeik. Ennek eredményeként, a stúdió render kapacitása átlagosan 500 000 munkamenet per napra emelkedett.

HP munkaállomások az alkotók együttműködéséhez
A kőkorszaki figurák és kusza tájak megalkotásához a DreamWorks Animation művészei a HP Z820 and Z800 munkaállomásait használták.
A kétmagos Intel® Xeon® processzorokat tartalmazó HP Z820 munkaállomás 50 százalékkal gyorsabb elődeinél (1) így a stúdió munkatársai komplex jeleneteken, karaktereken dolgozhatnak interaktív módon.

A HP Z800 munkaállomásokat a DreamWorks Animation Guy fantáziavilágának és Gran gyöngyöző kacajának felvételeinél is használták.

A HP Remote Graphics Software segítségével a stúdió munkatársai Glendale-ben, Redwoodban és Bangalore-ban ülve valós időben egyetlen közös desktop felületen dolgozhattak együtt.

Átfogó technológiai tapasztalat
A 2001-ben kezdődött munkakapcsolatra támaszkodva a DreamWorks Animation szinte minden, technológiát igénylő munkafázisba bevonta a HP-t a  „Croodék" gyártása során.Fő előnyök:

·         Folyamatos hálózati elérés a HP FlexNetwork rendszer segítségével, ami tartalmazza a HP 12518, 5820, 5800 és 6125G/XG Switch sorozatot a beépített  innovatív virtuális technológiával, vagyis  a HP Intelligent Resilient Frameworkkel (IRF).

·         Egyszerűbb hálózatfelügyelet a HP Intelligent Management Center segítségével, valamint egyszerűbb nyomtatáskezelés a HP Managed Print Services használatával.

·         Gyors, megbízható és védett hozzáférés a stúdió alkalmazásaihoz a HP 3PAR StoreServ Storage, HP MSA P2000, HP StoreAll Storage valamint a HP StoreOnce Backup használatával.

·         Tárhelyek központi felügyelete a HP 3PAR StoreServ használatával, amellyel a DreamWorks Animation mérnökei desktopjaikról egyszerűen irányíthatják és felügyelhetik az adattárolást.

·         Szín konzisztencia a teljes filmgyártás során a HP DreamColor professzionális monitorjai és nyomtatói segítségével.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01