Kínában összpontosul az iOS és Android piac

Czipperer Dia, 2013. április 11. 15:31

Már nem az Egyesült Államok áll az élen az okos eszközök terén: a Flurry Anlytics februári felmérése rámutatott, hogy Kínának sikerült beelőznie ezen a téren.

A 2013-as év elején érkezett el az a fordulópont, amikor Kína lett a legnagyobb – az iOS és Android táblagépek és okostelefonok terén. Januárban még fej fej mellett haladtak, akkor még USA állt jobban az okostelefonok és tabletek használata terén: 222 millió aktív okoseszköz vs. 221 millió. Most azonban fordult a kocka: a februári adatok szerint Kína vezet 246 vs. 230 millióval.

 

Harmadik helyen állt januárban – jócskán lemaradva – az Egyesült Királyság 43 millióval. Ők követte Dél-Korea, Japán, Németország, Franciaország (lásd a képen). A másik képen pedig jól látszik, hogy 2 évvel ezelőtt még számottevő különbség volt a két ország között, de Kínának a két év alatt nagyobb eredményeket sikerült produkálnia, míg az USA inkább csak evickélt.

 

A kép kicsit a Firefox, Internet Explorer csatájára emlékeztet

 

Meglátjuk, vajon az USA észbe kap-e, és ha igen, sikerül-e újra nyeregbe kerülnie.

 

Forrás: Businessinsider.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Berobban az informatikához értő mérnökök iránti kereslet

Az automatizáció, a robottechnológia, a digitalizáció, a mesterséges intelligencia, a felhő alapú megoldások és a megújuló energetikai fejlesztések, az innovatív infrastruktúrák, valamint az adatfeldolgozás robbanásszerű fellendülése fogja meghatározni az elkövetkező 5 évben a gazdaság fejlődésének irányát Magyarországon is – mutat rá a várható változásokra az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) és a vezető európai munkaerő-közvetítő vállalat, a Tech People legutóbbi, hazánk 75 legmeghatározóbb, száz főnél több műszaki szakembert foglalkoztató gyártó- és termelővállalatának felsővezetői körében végzett, személyes megkérdezésen alapuló kutatás. A felmérés szerint emiatt a jövőben a mérnökök és IT szakértők az eddigieknél hangsúlyosabb szerephez jutnak a gazdaság, az ipar fejlesztésében.

2021. szeptember 22. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46