Kínában összpontosul az iOS és Android piac

Czipperer Dia, 2013. április 11. 15:31

Már nem az Egyesült Államok áll az élen az okos eszközök terén: a Flurry Anlytics februári felmérése rámutatott, hogy Kínának sikerült beelőznie ezen a téren.

A 2013-as év elején érkezett el az a fordulópont, amikor Kína lett a legnagyobb – az iOS és Android táblagépek és okostelefonok terén. Januárban még fej fej mellett haladtak, akkor még USA állt jobban az okostelefonok és tabletek használata terén: 222 millió aktív okoseszköz vs. 221 millió. Most azonban fordult a kocka: a februári adatok szerint Kína vezet 246 vs. 230 millióval.

 

Harmadik helyen állt januárban – jócskán lemaradva – az Egyesült Királyság 43 millióval. Ők követte Dél-Korea, Japán, Németország, Franciaország (lásd a képen). A másik képen pedig jól látszik, hogy 2 évvel ezelőtt még számottevő különbség volt a két ország között, de Kínának a két év alatt nagyobb eredményeket sikerült produkálnia, míg az USA inkább csak evickélt.

 

A kép kicsit a Firefox, Internet Explorer csatájára emlékeztet

 

Meglátjuk, vajon az USA észbe kap-e, és ha igen, sikerül-e újra nyeregbe kerülnie.

 

Forrás: Businessinsider.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Friss kutatással jelentkezik a Dell

A Dell Technologies új felmérése szerint, két évnyi gyors digitális átalakulás tapasztalatai alapján, az informatikai vezetők fele úgy gondolja, a cége tisztában van azzal, hogy mire van szükség a munkaerő digitális átalakításához. Azonban sok alkalmazottnak nehezére esik lépést tartani a gyors változással. A kutatás több mint 40 országban zajlott 10 500 válaszadó bevonásával. A megkérdezettek több mint kétharmada úgy gondolja, hogy a cégek az átalakulásra irányuló projektek megtervezésekor nem vonják be kellően az alkalmazottakat. 

2022. november 26. 15:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20