Közösségi képzés szoftverfejlesztőknek

forrás: Prím Online, 2013. május 3. 10:44

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara és a hálózatbiztonsági megoldások vezető magyar fejlesztője a BalaBit IT Security közösen szervezi meg május 23-án az Open Academy-t. Az élethosszig tartó tanulás eszmeiségét zászlajára tűző nonprofit kezdeményezés több száz szoftverfejlesztéssel foglalkozó szakember számára kínál továbbképzési lehetőséget. Az esemény mindenki számára ingyenes, aki érdeklődik a szoftverfejlesztés legfrissebb trendjei iránt, szeretné szaktudását frissen és naprakészen tartani.

Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő tréningen egyetemi oktatók és az iparág meghatározó szakemberei által tartott előadásokból ismerhetik meg a résztvevők a legfrissebb technikákat és trükköket. A névsorból nem hiányozhatnak a legsikeresebb magyar startup-ok fejlesztői, így lesz előadó például a Ustreamtől és a BalaBittól, de előad mellettük a brit The Guardian napilap egyik tanácsadója is. A témák között megtalálható a BlackBerry alkalmazásfejlesztés, a Clojure, az SQL, a Chrome fejlesztői eszközök, az objektum orientált programozás és a divatos fejlesztési módszertan a Behavior-Driven Development is.


A rendezvény koncepciója nem csak abban különbözik az ismert tanfolyamoktól és fejlesztői konferenciáktól, hogy mindenki számára ingyenes, hanem abban is, hogy a program délután kezdődik és késő estig tart annak érdekébe, hogy azok is részt vehessenek rajta, akik munkaidőben nem mehetnek hasonló rendezvényre. A tréningnek a BME Q épülete és a Simonyi Károly előadóterem ad otthont, mely az ország egyik legmodernebb auditoriuma. A részvételhez csupán regisztrációra van szükség a www.balabit.hu/openacademy címen, ezt viszont érdemes a biztos bejutás érdekében minél előbb megtenni.
 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Széchenyi István Egyetemen elindult a Huawei több tízmillió forintos ösztöndíjprogramja

Az UNESCO Felsőoktatási Világkonferenciája alatt jelentették be Barcelonában, hogy a Huawei Technologies Hungary globális egyetemi együttműködési programjába bekerült a győri Széchenyi István Egyetem. A SEEDs ösztöndíjprogram célja a tehetséggondozás, valamint az 5G ipari felhasználásával – például a vasúti logisztika, a gyártás és a raktározás területén – kapcsolatos hallgatói kutatások támogatása. A több tízmilliós forintos ösztöndíjalap olyan hallgatói projektekre is fordítható, amelyek magában foglalják a tesztalkalmazások fejlesztését is, többek között a Huawei saját operációs rendszerére, a Harmony OS-re. 

2022. május 24. 16:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35