Easter egg a Google-tól

Czipperer Dia, 2013. május 14. 15:57

Ma 37 éves éves a Breakout játék, ennek tiszteletére a Google Easter egget rejtett el a keresőben. Hogyan találhatjuk meg? És mi is pontosan ez a játék?

Aki nem ismeri a Breakout játékot, annak talén az alábbi képre kukkantva beugorhat valami. Sok néven és változatban találkozhattunk már a pattogó labdás játékkal, amellyel a téglákat kell eltűntetni. Ennek az eredeti verziója a Breakout, amely ma ünnepli 37. születésnapját.

 

 

És hogy hol is van az Easter egg? Rá kell keresni az „Atari Breakout” kifejezésre a képek között. Ekkor a találatok helyett előtűnik a játék, ahol mi magunk is játszhatunk. Több szint is van, egyre több és változatos képpel.

 

A játék hatással volt Steve Woziniakra is, amikor az Apple II számítógépet megálmodta. De talán az még érdekesebb, hogy már lassan a negyvenhez közeledő Breakout máig tovább él más néven, továbbgondolt változatokban.

 

Forrás: Googlesystem.blogspot.hu

Kulcsszavak: Google easter egg kereső

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elektronikusan is gyűjthető lenne a kopogtatócédula

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 18. 10:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás