A Facebook kezdi elveszíteni varázsát Amerikában

Czipperer Dia, 2013. május 22. 11:55

A Pew új jelentése szerint az amerikai tizenévesek körében egyre inkább a Twitter használata fokozódik, míg a Facebook kezdi elveszíteni vonzerejét.

Vajon mi okozza a változást? Miért kezdenek eltávolodni a fiatalok a Facebooktól? Mert „túl sok”. A megkérdezett fiatalokat zavarja a felnőttek fokozott jelenléte az oldalon, valamint egyes emberek túlzott önkifejezési hajlama. Az egyik tini válaszadó úgy fogalmazott: „túl sok a dráma”.

 

 

És hova fordulnak a fiatalok? Úgy tűnik, egyre jobban a Twitter kezdi átvenni a Facebook helyét – legalábbis a Pew felmérése szerint. Nagyjából megduplázódott a csipogó fiatalok száma. Itt egy olyan felületre leltek, amit még nem fedeztek fel a szülők (ők még abban a hitben élnek, hogy a gyerek a Facebookon lóg), itt kedvükre tweetelhetnek szabadon.

 

Bár talán a szülők számára, még ha követni is szeretnék gyermeküket, nehezebb lesz az elszakadás. Mert amit a fiatalok az iskolában. A szülők a Facebookon találnak meg: a közösséget. Az Y-generáció számára azonban már egyre unalmasabb, helyette sokkal vonzóbb a Twitter, ami olyan, mint egy nagy textilfelület mindenki számára, ahová bárki írhat. Mint egy nagy csoportos SMS-beszélgetés. Ebben rejlik a varázsa.

 

Forrás: CNET.com

 

 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szülők háromnegyede félti gyermekét az okoseszköz-függőségtől

Négy szülőből hárman aggódnak a gyermeküket veszélyeztető okoseszköz-függőségtől, minden negyedik szülő pedig már tapasztalt is függőségi tüneteket gyermekénél – derült ki a Huawei Techologies Hungary kutatásából, amely az Y-generációs szülők digitális nevelési szokásait vizsgálta. A felmérés szerint a szülők jellemzően csak rövid időre adják készülékeiket gyermekeik kezébe, azonban akadnak olyan helyzetek is, amikor egy hároméves gyermek naponta 5 óránál többet használt okoseszközt. A szülők túlnyomó többsége ugyanakkor felügyeli, mire használja csemetéje az okoseszközöket. 

2020. február 22. 13:32

Rangos díjat kapott az Epson két nyomtatója

A Seiko Epson Corporation bejelentette, hogy a Surecolor SC-P7500 és a Surecolor SC-P9500 nagy formátumú nyomtatói nyertek az iF Design Award 2020 versenyen, amelyet a hannoveri iF International Forum Design GmbH rendez.

2020. február 22. 11:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás