Elrajtolt a megújult Gmail

Farkas Norman, 2013. június 5. 08:51

A keresőóriás a mai napon útjára engedte a frissített Gmail klienst az Android platformon. A szoftver 4.5-ös verziója nem csak kezelőfelület, hanem funkcionalitás terén is rengeteg újdonságot tartalmaz.

A múlt héten tudta meg a világ, hogy frissül a GMail kliens az asztali gépeken, az iOS platformon és az Android rendszeren is. A megújult szoftverre már nem kell sokat várni, ugyanis a Google a mai napon elérhetővé tette azt az általa felvesztett mobil rendszeren. Ha tehát androidos felhasználó vagy, már csekkolhatod is a Play Áruházban a GMail frissítést, amit egyébként a 4.5-ös verziószám jelöl.

 

Ha még nem áll rendelkezésre az update, akkor sem kell aggódni, hiszen legfeljebb néhány nap lehet hátra az érkezéséig. (Amennyiben nagyon türelmetlen vagy, az Android Police jóvoltából külön letöltheted az alkalmazást, ám mi semmilyen felelősséget nem vállalunk vele kapcsolatban.)

 

 

Hogy mik az újdonságok? Nos, a múlt héten már részben kitárgyaltuk, hogy milyen előrelépésekkel kecsegtet a frissítés, de most részletesebben leírjuk, kifejezetten az androidos verzióra vonatkozóan: rengeteg újítást kap a kezelőfelület, például eltűnik az alsó menünégyes, s a három pontot kell használunk  helyettük, a frissítés gombot pedig a függőleges, lefelé irányuló húzás gesztusa váltja ki (így frissítünk a Facebook alkalmazásban is). A menüsort praktikus módon balról húzhatjuk be, a beszélgetések könnyebb átláthatóságát pedig a partnerek képének megjelenítése segíti – már, ha van nekik. A kukában és a spam mappában lévő leveleket immár egyetlen érintéssel törölhetjük.

 

 

 

Az asztali kliensben a leveleket különböző kategóriákba sorolhatjuk az új fülek segítségével, így minden eddiginél könnyebbé válik az e-mailezés. Az alábbi videó ezeket a fülecskéket (Tabs) és az okos címkéket (Smart Labels) mutatja be.

 

 

[Forrás: AndroidPolice]

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkezik a Cat S42 strapabíró okostelefon

A Bullitt Group, a Cat phones márka licencpartnere bejelentette, hogy a Cat S42 okostelefon július 6-tól Magyarországon is előrendelhető. A készülék tervezési folyamatába több évnyi kutatás és fejlesztés eredményét építették be, hogy olyan okostelefont alkossanak, ami bírja az állandó szabadtéri munkavégzést. Cat S42 az Extreme Digital weboldalán rendelhető meg javasolt bruttó 94.990 Ft-os fogyasztói áron.

2020. július 3. 17:33

Még mindig alacsony a női informatikusok aránya Magyarországon

Jelentős munkaerőhiány van az informatikai szektorban, és már azelőtt ez volt a helyzet, hogy a járvány hatására még jobban felértékelődött a digitalizáció. Létfontosságú, hogy a nők a több biztatást kapjanak, hogy érdekes és vonzó karrierlehetőségként gondoljanak az informatikára, mivel jelenleg rendkívül alacsony a nők aránya ezeken a pályákon – hívta fel a figyelmet a Morgan Stanley budapesti irodája. A vállalat több programmal is próbál változtatni a helyzeten – éppen a héten végezte el újabb húsz középiskolás lány a Morgan Stanley munkatársai által tartott, Smartiz nevű oktatási és mentorprogramot, és vehette át oklevelét a műszaki pályán dolgozó nők nemzetközi napját követően.

2020. július 3. 17:10

Az LG is elnyerte az General Motors innovációs díját

Idén az LG Electronics (LG) is kiérdemelte a General Motors innovációs díját — ezt az autógyártó virtuálisan megrendezett, 28. beszállítói díjátadó gáláján jelentették be. A díjat az LG — más innovációi mellett — az LG Display testvérvállalattal közösen kifejlesztett, forradalmi újdonságnak számító, a 2021-es modellévű Cadillac Escalade-be szerelt P-OLED digitális műszerfallal érdemelte ki.

2020. július 3. 12:37

Rekordszámú androidos kártevő

A G DATA szakértői több mint 4,18 millió új kártékony kódot regisztráltak tavaly a Google operációs rendszerén, vagyis naponta 11 500 új androidos kártevő jelent meg. Legtöbb közöttük adware, mely a hirdetések megjelenítése mellett személyes adatokat lop el, de egyre gyakoribb a kémkedő stalkerware is.

2020. július 3. 11:23

Villamosmérnök-képzés 2020 szeptemberétől Kaposváron

A Robert Bosch Kft., az Óbudai Egyetem és Kaposvár város együttműködésének köszönhetően a szeptemberben induló villamosmérnök képzés erősen kötődik a valós ipari szükségletekhez. Így az Óbudai Egyetem kihelyezett villamosmérnök képzésén már a tanulmányok során számos lehetősége nyílik a diákoknak az elméleti ismeretek valós, konkrét projekteken történő alkalmazására. 

2020. július 3. 09:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32
online sportfogadás