Még mindig a Gingerbread vezet

Farkas Norman, 2013. június 6. 14:31

A piacon lévő androidos eszközök 36,4 százalékán még májusban is a rendszer Gingerbread nevű verziója futott, pedig folyamatosan terjednek a frissebb kiadások – az Ice Cream Sandwich és Jelly Bean alapú készülékek együttesen majdnem 60 százalékos részesedést értek el.

Az Android rendszer jelentős újításokat tartalmazó 4.0 Ice Cream Sandwich verziója sosem vált igazán dominánssá a piacon, de utódja, a 4.1 Jelly Bean már nincs messze a vezető pozíciótól, amit egyébként már jó ideje a porosodó 2.3 Gingerbread tudhat magáénak. Az alábbi táblázat az egyes rendszerverziók megoszlását tartalmazza azokra a májusban piacon lévő androidos eszközökre vonatkozóan, melyekről manuálisan léptek be a Google Play Áruházba. Jól látható, hogy már csak néhány százaléknyi különbség van a Gingerbread és a Jelly Bean verziók részesedése között.

 

 

Érdekesség, hogy az Ice Cream Sandwich jelenléte 2 százalékkal csökkent az áprilisi adatokhoz képest a kiadott frissítéseknek köszönhetően, azaz a szóban forgó részesedés a Jelly Bean-hez vándorolt.

 

[Forrás:Android Developers

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyarok negyede már fenntarthatóan működő szálláshelyet keres

A személyre szabhatóság és a fenntarthatóság is megjelenik a legfontosabb döntési szempontok között a magyaroknál a szállás kiválasztása során – derül ki a Schneider Electric online felméréséből. A legtöbben energiatakarékos izzók, illetve napelemek telepítésével tennék még zöldebbé a szálláshelyeket, de sokan vannak, akik a hatékonyabb energiafelhasználásban látják a megoldást.

2022. augusztus 12. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24