Információs rendszert hoz létre a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

MTI Sajtóadatbank, 2013. június 13. 07:42

Mezőgazdasági és Környezeti Információs Rendszert (MeKIR) hoz létre 1,35 milliárd forint összköltséggel a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a most készülő uniós Közös Agrárpolitika (KAP) 2014 utáni hatékony alkalmazásának érdekében - mondta Palkovics Péter, a hivatal elnöke szerdán Budapesten.

Hozzátette: a MeKIR - az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretében 100 százalékos uniós támogatással megvalósuló - projekt egy olyan informatikai rendszer létrehozását szolgálja, amely lehetővé teszi az MVH és a társszervezetei számára a releváns adatok közös tárolását és megjelenítését.
 

Az unió ugyanis a 2014 utáni finanszírozási időszakra követelményként fogalmazta meg - az egyszerűsítés és a bürokráciacsökkentés jegyében - az agrárszervezeteknél lévő különböző nyilvántartások közös megjeleníthetőségét - emlékeztetett az MVH elnöke.
 

Az új rendszer kialakítására - felépítésére - azért van szükség, mert az adatbázisok közötti adatcsere most nem működik elég hatékonyan, és sok élőmunkát is igényel. Ezt a gondot oldják meg a MeKIR létrehozásával. A fejlesztés tervezett megvalósításának határideje: 2014 június 30. - tette hozzá. Utalt arra: a MeKIR kapcsán létrehozandó adatbázis bővíthető lesz, így a később felmerülő igényeket szintén ki tudja majd  szolgálni. Ezzel megvalósítható az ágazat hatékonyságának növelése úgy, hogy a rendszer minőségi többletszolgáltatást nyújtson mind a szakhatóságok, mind pedig a gazdálkodók számára.
 

A projekt konzorciumi formában valósul meg, vezetője az MVH. A konzorcium tagja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA), valamint a VM, továbbá együttműködő partner a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental hatékony hajtószíjakkal látja el a Goldwind szélturbinákat

A Continental technológiai vállalat látja el hajtószíjakkal a kínai Xinjiang Goldwind Science and Technology gyártóvállalat által előállított szélturbinákat. Az egyedülálló és szabadalmaztatott konstrukcióban a németországi Dannenbergben gyártott szíjak lehetővé teszik, hogy a rotorlapátokon fogaskerekek vagy hidraulika nélkül lehessen állítani. A Continental tervezői két, már kipróbált és bevált fogasszíj-technológia optimális kombinációjának segítségével fejlesztették ki a szíjakat. 2018-ban a Continental közel két millió eurót fektetett be alsó-szászországi helyszínén, hogy meg tudjon felelni a kínai vállalat évi több mint 100 kilométernyi hajtószíjat kitevő szükségletének.

2020. június 6. 16:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás