Érdekes videó az Apple Macbookról

Czipperer Dia, 2013. július 8. 12:39

Olyan videó bukkant fel a Macbookról, amelyek elsőre talán ijesztőnek tűnhet, ám nem kell megijedni attól, amit látunk, hiszen a jelenség teljesen természetes: méghozzá, hogy a készüléket elektromágneses mező övezi.

A dán kutatók által készített videóban a Macbookon keresztül láthatjuk, hogyan is veszi körül az elektromágneses mező a különféle árammal működő szerkentyűket. Ez egy teljesen hétköznapi jelenség, ám gyakran bele sem gondolunk ebbe, hiszen szabad szemmel mindez nem látható. Luke Sturgeon és Shamik Ray azonban megmutatta, hogyan is kell mindezt elképzelni.

 

A videó három napig készült egy elsötétített szobában, ahol hosszú záridős képeket készítettek, egy erre a célra fejlesztett alkalmazást használtak, amelyhez egy mágneses érzékelőkkel felszerelt androidos telefon nyújtott segítséget.

 

Sturgeon elmondta, hogy az elektromágneses mező erősségének számszerűsítésére még nincs meg a módszerük, ugyanakkor megjegyezte, hogy az aktivitás olyan erős volt, hogy néhányszor kiakadt a telefon mágneses érzékelője.

 

 

Forrás: Wired.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26
online sportfogadás