Két új Nikon kompakt: COOLPIX P7800 és COOLPIX S02

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 5. 09:07

A Nikon bejelentette a kompakt fényképezőgépeket tartalmazó COOLPIX termékcsaládjának két új tagját. A nagy teljesítményű és sokoldalú Nikon COOLPIX P7800 nagy fényerejű, 28–200 mm f/2,0–4,0 zoom NIKKOR objektívvel, beépített elektronikus keresővel és nagyméretű, hátsó megvilágítású, 12 megapixeles CMOS-képérzékelővel rendelkezik. A rendkívül kisméretű Nikon COOLPIX S02-nek pedig érintőképernyős kijelzője, teljes HD videofelvételi funkciója és 13 megapixeles CMOS-képérzékelője van.

Nikon COOLPIX P7800 – Minőség, új megvilágításban
A nagy teljesítményű P7800-at azoknak a lelkes fotósoknak tervezték, akik a legjobbat szeretnék kihozni fényképezőgépükből: az új modell a kiemelkedő képminőséget és a kézi beállítási lehetőséget egy kompakt COOLPIX váz hordozhatóságával ötvözi. A COOLPIX P7800 sokoldalú és rendkívül jól reagáló fényképezőgép, amely nyugodt használhatóságot biztosít. Nagy fényerejű és felbontású, 7,1x zoom NIKKOR objektívjében 2 ED üveg objektívelem is található, hétlamellás írisze pedig jobban elmosott hátteret és szuper élességet kínál. A P7800 felszereltsége igazán meggyőző: tökéletes választás olyan szakmák képviselői – például építészek vagy ingatlanértékesítők – számára, ahol igény a jó hordozhatóság.A 12 megapixeles, nagyméretű, hátsó megvilágítású CMOS-érzékelő és a beépített elektronikus kereső, valamint a tiszta képet adó, dönthető, 7,62 cm-es RGBW LCD-monitor jóvoltából teljes mértékben megvalósíthatja fotós elképzeléseit, bárhol fényképezzen is. A gyors reagálású és indítású, elsőrangú automatikus élességállítást és második generációs rázkódáscsökkentést kínáló P7800 a tökéletes hordozható fényképezőgép. Akár 8 kép/mp sebességű sorozatfelvételre képes, ideális választás azoknak a határozott fotósoknak is, akiknek éppen nincs kéznél a DSLR-gépük. A RAW (NRW) kompatibilitás révén az igényelt képminőségtől függetlenül a lehető legtöbbet hozhatja ki az érzékelőből.

Amikor videofelvételre vált, a P7800 7,62 cm-es, dönthető monitora szinte új életre kel; lehetővé teszi, hogy akár a legszűkebb szögből dokumentálja az eseményeket, illetve kartávolságban tartva a gépet videonaplót vagy önarcképet készíthet. A teljes HD 1080p (25 vagy 30 kép/mp) videofelbontás, valamint a sztereó mikrofon (és a külső mikrofonkimenet) jóvoltából ez a nagy teljesítményű COOLPIX modell egyúttal maximálisan rugalmas társ is. Egyéni videó módban ön végezheti el a záridő, a rekesz, az ISO érzékenység, a Picture Control, a kézi élesség, az optikai zoom és a fehéregyensúly beállításait, ami teljes körű kreatív vezérlést tesz lehetővé. Annak érdekében, hogy teljes mértékben kihasználhassa a fényképezőgép által kínált lehetőségeket, a P7800 kompatibilis egy sor különféle tartozékkal, például a WU-1a vezeték nélküli adapterrel, így azonnal megoszthatja felvételeit, vagy okostelefonjáról távvezérelheti a gépet.

Nikon COOLPIX S02 – Nagymenő kis méretben
A COOLPIX S02 elég diszrét ahhoz, hogy bárhová magával vihesse, de elég stílusos ahhoz, hogy mindenhol beszéljenek róla. Tökéletes társ egy éjszakai programhoz, és minden stílus remek kiegészítője. Szeretné megőrizni az igazán emlékezetes, spontán pillanatokat? Soha nem volt még ilyen könnyű dolga, mint most, amikor rendelkezésére áll a Nikon COOLPIX termékcsalád legaranyosabb tagja, amely kisebb, mint egy hitelkártya.A 13 megapixeles CMOS-érzékelő, a 7,3 GB-os belső memória és a 3x optikai zoom olyan funkciókkal ruházza fel az apró gépet, amelyek még egy nagyobb modellnek is becsületére válnak; az érintőképernyő és az értelemszerű felhasználói felület pedig még tetszetősebbé teszi ezt a kis ékszerdobozt. Ráadásul a fényképezőgép beépített xenon-vakuja, amely nagyobb teljesítményű és kiegyensúlyozottabb fényt ad, mint egy LED lámpa, még a legsötétebb helyeken, vendéglőben, bárban vagy klubban is elegendő fényt biztosít ahhoz, hogy a portrék alanyai a képek minőségétől, ne pedig a vaku villanásától döbbenjenek meg. Ha pedig az alkalom videót kíván, az S02 teljes HD minőségben rögzít, úgyhogy ön sosem marad le a megfelelő pillanatról. Éjszakai tájkép módban alacsony ISO beállítás mellett is éles képeket rögzíthet úgy, hogy a gép négy felvételt készít gyors egymásutánban, majd ezeket ötvözi.

Kiváló minőségű, kiegyensúlyozott képeken örökítheti meg legfontosabb pillanatait és azokat is, amelyek váratlanul köszöntenek önre – a COOLPIX S02-vel minden csak egy kattintásnyira van. A kisméretű modellnek 13 megapixeles CMOS-érzékelője, teljes HD videofelvételi funkciója, valamint nagy, 6,86 cm-es, tükröződésgátló bevonattal és testre szabható felhasználói felülettel rendelkező, érintés-érzékeny képernyője van. Elég könnyű ahhoz (100 g), hogy akár nyakába akasztva viselhesse a bulin: a fém vázborítású gép divatkiegészítőként is megteszi, és hamar beszédtémává válik a társaságban. Fehér, rózsaszín, kék és ezüst színben kapható.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „Az apró, stílusos és elegáns COOLPIX S02 ugyan a COOLPIX termékcsalád legkisebb tagja, ám design terén nagy játékos. Bármely tenyérbe vagy kézitáskába remekül illik. A kicsiny fényképezőgép a kifinomult design-elemeket – például a tükröződésgátló bevonattal ellátott érintőképernyőt, a belső memóriát és a xenon-vakut – 13 megapixeles CMOS-érzékelővel és egyszerű automata móddal ötvözi, ezáltal biztosítva, hogy ön soha ne maradjon le egy pillanatról, de egy bulira szóló meghívásról sem.”

A COOLPIX S02 fehér, rózsaszín, kék és ezüst színben lesz kapható.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás