A Sony elhozza a tökéletes 360 fokos térbeli hangzás élményét

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 8. 09:56

A Sony bejelentette a HT-A3000 soundbart, amely a vásárlók széles köre által elismert 360 Spatial Sound funkcióval repíti el a felhasználót kedvenc filmjei és zenéi világába. A Sony Europe egyúttal megerősítette, mikortól kapható a várva várt HT-A5000 soundbar is.

 

Surround hangzás a kéznél 

A HT-A3000 hangprojektor 3.1 csatornás kialakítású és rendelkezik, három elülső hangszóróval, amelyek közül a középső hangszóró dedikáltan a tiszta beszédhangokért felelős, valamint egy beépített kettős mélynyomóval, amely a mély basszusért felelős. A Vertical Surround Engine és az S-Force PRO Front Surround motorral párosítva az A3000 virtuális térhangzást hoz létre, amely több irányból érkezik, így a felhasználó teljes mértékben élvezheti a Dolby Atmos és a DTS:X által nyújtott izgalmakat.

 

 

360 Spatial Sound Mapping

Az A3000 hozzáférést biztosít a Sony forradalmi 360 Spatial Sound Mapping technológiájához, amennyiben az eszközt a Sony SA-RS5 és SA-RS3S vezeték nélküli hátsó hangszórókhoz csatlakoztatják.

 

A 360 Spatial Sound Mapping technológiának köszönhetően a felhasználó minden irányból és távolságból érezheti a hangot. A hangmező optimalizáció a beépített mikrofonok segítségével kiválóan méri a soundbar és a hátsó hangszórók relatív magasságát és helyzetét. A helyzeti információk alapján ezután az eszköz hanghullámok szintetizálásával több fantomhangszórót hoz létre. Ennek a technológiának köszönhetően a Sony széles térbeli hangmezője a szoba teljes egészét betölti, és minden jelenlévőt magával ragad.

 

Választható hangszórók egyénre szabva

Egy opcionális, vezeték nélküli, alacsony frekvenciákat kezelő mélynyomó hozzáadásával, a rendszer a korábbinál nagyobb hatású és erőteljesebb hangreprodukcióra képes. Két modell áll rendelkezésre, amelyeket úgy terveztek, hogy mélyebb basszusokat, tisztább énekhangot és további hitelességet nyerjenek ki a hangtartalmakból.

 

A felhasználó hozzáadhatja a rendszerhez az SA-SW5 mélynyomót, amely 300 Watt telesítményű, ezáltal gazdag basszust biztosít egy 180 mm-es, passzív sugárzóval ellátott meghajtóval, vagy választhatja a 200W-os SA-SW3 mélynyomót, amely egy kompakt, 160 mm-es meghajtóval ellátott basszusreflex mélynyomóval is rendelkezik.

 

A házimozi élményének új szintre emeléséhez a felhasználó hozzáadhatja az eszközhöz az SA-RS5 vezeték nélküli hátsó hangszórókat, amely 180W-tal szélesebb térhangzást biztosít. A felfelé irányuló hangszórókkal az SA-RS5 gazdagabb és magával ragadóbb 360 fokos térbeli hangzást hoz létre, miközben beépített akkumulátorral rendelkezik. Emellett választható még az SA-RS3S vezeték nélküli hátsó hangsugárzó, amely hangszóróival összesen 100W teljesítményre képes.

 

Kompatibilitás a Sony televízióival

Az A3000 lehetővé teszi, hogy a kompatibilis BRAVIA XR TV-kkel való párosítással tovább fokozza az otthoni moziélményt. Az Acoustic Center Sync funkció használatával a soundbar és a BRAVIA XR TV egyaránt a házimozi-rendszer központi hangszórójává válik. A képen látott történések és a hangzás összehangolásával teljes lehet a beleélés; a párbeszédeket pedig abból az irányból hallhatja a felhasználó, ahol a szereplő áll.

 

Emellett az Acoustic Center Sync a 360 Spatial Sound Mapping beállítással együttműködve minden eddiginél tisztább párbeszédet és magával ragadóbb felhasználói élményt biztosít.

 

 

Streameld kedvenc számaid!

Az A3000 segítségével a zene valóban életre kel. A 360 Reality Audio funkcióval a felhasználó a zenehallgatás új módját fedezheti fel, amely hihetetlenül magával ragadó, élő koncert- vagy stúdióhangzást kínál. A 360 Reality Audio az Amazon Music HD-n, a nugs.net-en és a TIDAL-on is elérhető.

 

Az A3000-vel könnyedén elérhetők az olyan népszerű zenei szolgáltatások, mint a Spotify, de a felhasználható streamelheti is kedvenc albumjait és lejátszási listáit a Chromecast, a Spotify Connect vagy az Apple AirPlay 2 segítségével. A Bluetooth technológiának köszönhetően vezeték nélkül okostelefonról és beépített Wi-Fi segítségével saját eszközről is streamelhetők a kedvenc dalok.

 

Az A3000 DSEE Extreme funkcióval rendelkezik, amely az Edge-AI-t használja az összes tömörített digitális zenefájl valós idejű helyreállításához. Ez biztosítja, hogy a tömörítés során elveszett magas tartományú hangzást is vissza tudja állítani a gazdagabb, teljesebb hallgatási élmény érdekében.

 

 

Hangvezérlés

A soundbar kiválóan működik Google Asszisztenssel, Chromecasttal, valamint az Amazon Alexával kompatibilis eszközökkel egyaránt. Mindössze annyit kell tenni, hogy a felhasználó hozzáadja az A3000-et a Google Home alkalmazással a hangszórócsoportjához, és máris irányíthatja a zenelejátszást, módosíthatja a hangerőt, de számos további funkciót is elérhet a hangvezérlés segítségével.

 

Elegáns kialakítás

Az A3000 és az opcionális hangszórók közös Omnidirectional Block koncepció alapján készültek. Kifinomult lekerekített élei egyetlen tömör tömbként biztosítanak széleskörű hangzást, míg a gazdag anyagtextúrák kombinációja lehetővé teszi, hogy bármely nappalihoz kiválóan illeszkedjen.

 

Könnyű csatlakozás

Az A3000 a doboz kibontását követően azonnal használható. Mindössze csatlakoztatni kell az eszközt a televízióhoz a HDMI eARC kábellel. Ezt követően az USB, az optikai bemenet, valamint a HDMI-kimenet (eARC) és az S-CENTER OUT – mely kompatibilis a BRAVIA televíziókkal – mind rendelkezésre áll egy lélegzetelállító térhatású hangélményhez.

 

Elérhetőség

Az A3000 2022 októberétől lesz elérhető a Sony viszonteladóinál.

 

A Sony megerősítette a HT-A5000 soundbar európai elérhetőségét

Az A3000 bemutatását követően a Sony megerősítette a várva várt A5000 soundbar európai elérhetőségét is. Az 5.1.2 csatornás A5000 a Dolby Atmos, a DTS:X és a Sony elismert hangtechnológiáinak, köztük a Vertical Surround Engine-nek és az S-Force PRO Front Surroundnak köszönhetően a mozi izgalmát hozza el a felhasználó otthonába. Az A5000-at emellett felszerelték a Sony forradalmi 360 Spatial Sound Mapping technológiájával, amely a térhatású hangzás új határát hozza el a lakótérbe. A 360 Spatial Sound beállítás a soundbar SA-RS3S hátsó hangszórókhoz, vagy az új SA-RS5 vezeték nélküli hátsó hangszóróhoz való csatlakoztatásával jön létre.

 

Az A5000 modell 2022 októberétől kapható a Sony viszonteladóinál. Az SA-RS5 és SA-RS3S vezeték nélküli hátsó hangsugárzók már kaphatók.

Kulcsszavak: hangprojektor soundbar Sony

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi AIoT-termékekkel értelmezi újra a modern otthon fogalmát

A Xiaomi megkezdi új AIoT-termékeinek nemzetközi értékesítését. Ezeket arra tervezték, hogy kényelmesebbé, élménytelibbé és sportosabbá tegyék a hétköznapjainkat: ilyen szerepet szán a cég az új Xiaomi Robot Vacuum X10+ robotporszívónak, a nedves-száraz Xiaomi Truclean W10 Wet Dry Vacuum porszívó családnak, a Xiaomi TV Q2 televízióknak, a Xiaomi Smart Band 7 Pro okoskarkötőnek és a Redmi Pad táblagépnek.

2022. október 4. 20:13

Már az EKG-t is figyeli a Huawei WATCH GT 3 Pro okosóra

A HUAWEI WATCH GT 3 Pro EKG alkalmazása megkapta az Európai Unió CE tanúsítványát, amely jelzi, hogy az applikáció megfelel a vonatkozó uniós szintű biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírásoknak. Mostantól a WATCH GT 3 Pro európai és magyarországi felhasználói az EKG-funkcióval elektrokardiogram mérést is végezhetnek, így kényelmesen nyomon követhetik szívritmusukat, ami hozzájárulhat a szívükkel kapcsolatos esetleges egészségügyi kockázatok proaktív kezelésében. Mindazok, akik már rendelkeznek HUAWEI WATCH GT 3 Pro modellel itthon, az EKG funkciót a Huawei Egészség applikációban történő szoftverfrissítéssel érhetik el. 

2022. szeptember 28. 16:55

Bemutatkoznak a Logitech új webkamerái és fülhallgatói

Bemutatkozott a Logitech két új termékcsaládja: a Brio 500 sorozat webkameráit és a Zone Vibe sorozat fejhallgatóit a hibrid munkavállalók változó igényeinek kielégítésére tervezték. 

2022. szeptember 20. 11:24

Az Apple új termékei mostantól megvásárolhatók az iSTYLE üzletekben

Piacra kerülésének első napjától hazánkban is megvásárolhatók a legújabb iPhone modellek, így a magyar Apple-rajongók az amerikai vásárlókkal egy időben vehetik kezükbe a legújabb készülékeket. Az iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, Apple Watch Series 8, az új Apple Watch SE szeptember 16-tól, az Apple Watch Ultra és az AirPods Pro szeptember 23-tól, az iPhone 14 Plus pedig október 7-től kapható a hazai iSTYLE boltokban Budapesten, Győrben, Szegeden és Debrecenben, valamint az istyle.hu webshopban.

2022. szeptember 16. 18:40

Bulihangszóró a Sonytól

A Sony bejelentette az új SRS-XV900 készüléket, a vezeték nélküli hangsugárzók X-szériájának legerősebb és leghangosabb Bluetooth-bulihangszóróját. A termék a "LIVE LIFE LOUD" koncepció részét képezi, amely a zene szerelmeseinek kínál izgalmas élményt világszerte. Az életet érdemes maximális hangerőn élni – most a Sony új SRS-XV900 hangszórójának tiszta, gazdag hangzásával pedig minden pillanatból a legtöbbet hozhatjuk ki.

2022. szeptember 15. 17:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00