A Zyxel csatlakozott a WiFi4EU mozgalomhoz

forrás: Prím Online, 2020. július 19. 14:48

A Zyxel Networks bejelentette részvételét a WiFi4EU mozgalom elősegítésében. A program az Európai Bizottság kezdeményezése, amelyben az önkormányzatoknak nyújtanak segítséget az ingyenes WiFi hozzáférés kialakításához közparkokban, könyvtárakban vagy egészségügyi központokban. 

A vezeték nélküli kapcsolat ma már napjaink szerves részévé vált, és nagy hatással van többek között a kultúrára és a turizmusra is. A WiFi4EU kezdeményezésnek köszönhetően a helyi vállalkozók, lakosok és turisták számára egyaránt elérhető lesz az ingyenes nyilvános WiFi szerte Európában. A Zyxel és partnerei két ilyen tesztet indítottak spanyol városokban azzal a céllal, hogy ezt követően 17 további spanyol és közép-európai helyszínen, majd Európa további részein is bevezethessék.

 

A városoknak kell kezdeményezni a támogatást

Az Octopus WiFi-vel való partneri együttműködés keretében a Zyxel garantálja az EU vizuális megjelenésére, illetve a felhasználásra és a hálózatiminőségére vonatkozó elvárásokat. Emellett, mivel nyilvános WiFi hálózatokról van szó, minden felhasználó számára megfelel az adatok feldolgozására és tárolására vonatkozó szabálynak (GDPR) is. A WiFi4EU kezdeményezésben való részvételhez a városoknak kérelmezniük kell a támogatást, és meg kell jelölniük azt a megfelelő beszállítót, aki képes telepíteni a szükséges eszközöket. Az elfogadást követően a beszállító megkapja a támogatást, és megkezdi a hálózat kiépítését. A támogatás fedezi a szükséges eszközök beszerzését, ideértve a hozzáférési pontokat, kábeleket és switcheket.

 

 

A WiFi4EU támogatási csomag elemei

A vezeték nélküli hálózat egy Cloud platformon keresztül működik Saas szolgáltatásként, különféle szintű licenc lehetőségekkel, anélkül, hogy további hardver eszközök beszerzésére lenne szükség. Mindemellett a Zyxel legfrissebb WiFi 6 megoldásai - a WAX510D és a NWA110AX – fogják kiszolgálni majd a kezdeményezést. A platform multi-vendor jellegű, így könnyen integrálható a piacon lévő legtöbb WLAN szolgáltató megoldásaival. Mivel a kezdeményezés még a tesztelési szakaszban van, a vendorok hozzáférhetnek a forgalmi és felhasználási riportokhoz a hálózati forgalom megvizsgálása és az esetleges szűk keresztmetszetek beazonosítása érdekében. A csomag részeként a szolgáltatók elindították a WiFi4EU Portált, ami 24 előre meghatározott nyelvi kódot is támogat, ami a turisták miatt különösen fontos.

 

„A nyelvi kódok széles skálájának köszönhetően könnyű lesz bevezetni a rendszert Európában, hiszen a hálózat és a hozzá tartozó platformok eleve kompatibilisek a legfőbb európai városokkal” – mondta Treso Tamás, a Zyxel magyarországi vezetője. Hozzátette: „Azok számára, akik elutaznak vagy ellátogatnak más városokba – akár munka, akár szabadidő céljából – a WiFi4EU zökkenőmentes csatlakozást nyújt az utazásaik során, ahol arra szükségük van. Mindezt pedig azzal a megnyugvással tehetik, hogy a hálózatok teljesen biztonságosak.”

 

Beépített tartalomszűrő a külső fenyegetések ellen

A Boundless Digitallal való partneri együttműködésbe beletartozik egy vezérlő nélküli autentikációs platform is a Saas üzemmódban, ami oly módon nyújt WiFi kapcsolatot a látogatók számára, hogy mindeközben megfelel a WiFi4EU követelményeinek. A beépített tartalomszűrő rendszeren keresztül a városok és szolgáltatók képesek lesznek megvédeni a felhasználókat a külső fenyegetések és rosszindulatú tartalmak ellen, miközben garantálják a hálózat optimális minőségét. „Számos európai város számára a látogatók fontos szerepet játszanak a gazdaságban és a mindennapi üzletben, a WiFi pedig kulcsfontosságú szerepet játszik a turizmus és a helyi vállalkozások támogatásában” – tette hozzá Treso. 

 

A WiFi4EU portálon elérhető vendég analitika segítheti az önkormányzatokat abban, hogy nyomon kövessék látogatóik napi aktivitását, akik cserében értékes információkat tudnak nyújtani ezen a területen is.

Internet-szolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

LEO-műholdak: zsákutca vagy forradalom a szélessávú internetben?

A LEO-műholdak a világ minden szegletébe elhozhatják a nagy sebességű internetet – ha nem állnak egymás útjába. A Deloitte TMT Predictions 2020-as jelentése így fogalmazott: az alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő műholdak konstellációi vagy forradalmat hoznak el a szélessávú szolgáltatásokban, vagy egy nagy rakás űrszemét keletkezik. Három évvel később még mindig nem teljesen egyértelmű, melyik szcenárió jön be, sok vállalat azonban továbbra is az előbbire szavaz.

2023. március 24. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48