A Zyxel új Nebula SD-WAN eszköze közel hússzorosára növeli az adatátvitel sebességét

forrás: Prím Online, 2019. április 2. 10:02

A tajvani Zyxel most bemutatott Nebula SD-WAN megoldása a legutóbbi mérések alapján akár hússzor gyorsabban képes eljuttatni az adatokat két, egymástól nagy távolságra lévő telephely között, mint nem-optimalizált versenytársa. A kisvállalkozásoknak ezentúl már nem kell órákat várnia arra, hogy a kulcsfontosságú információk megérkezzenek a képviseleti irodákba – a Nebulával ezek a feladatok percek alatt elvégezhetők.

Az időtakarékos megoldás kifejezetten élénkítő hatással van a vállalkozásokra: az optimális kialakítás és aggregációs képesség fokozása miatt sokkal gyorsabb munkavégzésre lesz lehetőség. A flotta alapú megoldás olyan további felhasználó barát funkciót is kínál, mint például az auto VPN és önkiszolgáló karbantartás, ami költséghatékonyságot eredményez. Emellett további frissített biztonsági elemeket felsorakoztatva a Nebula SD-WAN ezután is teljes biztonságban kezeli az érzékeny adatokat.

 

Úgy működik, mint a gyorsítósáv

Ez a mértékű sebesség – ami eddig nem volt elérhető a KKV-k számára – elsősorban az olyan funkciók finomhangolásának köszönhető, mint a TCP gyorsítás és a WAN aggregáció. A hálózat képes számos linket egyesíteni, és egyfajta gyorsítósávvá válik, ami elképesztő mértékben növeli a forgalom áramlásának hatékonyságát. „Eddig egy nem optimalizált két gigabit méretű adatcsomag három óra alatt ért át Tajvanból Németországba – a Nebula SD WAN-nal ez kevesebb, mint 10 percet vesz igénybe. Mivel rengeteg olyan KKV működik, ahol a telephelyek között 2 gigabitnél jelentősen nagyobb méretű adatforgalom zajlik, úgy gondoljuk, hogy az optimalizációnk több, mint csupán egy előny – ez már egy alapvető szükséglet.” - mondta el Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője.

 

 

A streamline kialakítással időt spórolunk

A Nebula SD-WAN lenyűgöző erejét olyan felhasználóbarát funkciók támogatják, mint az auto VPN, ami az operációs rendszer natív VPN kliensén alapulva garantál biztonságos, installáció-mentes kapcsolódást. Korábban a telephelyeket összekötő VPN kialakítása egy bonyolult és időigényes folyamat volt; ma azonban egyszerű és zökkenőmentes. A streamline irányába mutató trendet az SD-WAN önkiszolgáló funkciólistája is tükrözi, amely magába foglal ping, traceroute, USB modem újraindítási és csomagrögzítési funkciókat is. A manuális beállítás és kezelés mértékének csökkentése nem csupán az emberi tényezőből származó hibalehetőségek számát csökkenti, hanem a rendszergazdák telephelyenkénti fenntartásának költségei is megspórolhatók vele.

 

Modern biztonság az adatvédelemhez

A Nebula SD-WAN egy újabb védelmi szinttel, a Public Key Infrastructure-rel (PKI) bővítette biztonsági funkcióit. Ez a digitális védelmi funkció csendesen dolgozik az alkalmazás felszíne alatt, és vállalati szintű kódolással és autentikációval szolgál, amely tökéletesen illik a pénzügyi vagy állami szektorokhoz – illetve bármilyen iparághoz, ahol rendkívül érzékeny adatoknak kell mindenáron lakat alatt maradnia. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ki jut ki a Cisco műegyetemi szabadulószobájából?

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Kara és a Cisco Magyarország együttműködésében született meg a világszinten újdonságnak számító oktatási célokra használható szabadulószoba. A legkorszerűbb technológián és szoftveres megoldásokon alapuló fejlesztést a Cisco magyar mérnökei találták ki, és a BME-vel együttműködve hozták létre. A Cisco technológiái mellett több nagy informatikai cég (Dell Technologies Magyarország, Gloster Infokommunikációs Nyrt., Samsung Electronics Magyar Zrt.) is beszállt a megvalósításba.

2021. október 27. 20:25

A Baltikum legnagyobb légikarbantartó cége kezdi el használni az AerinX rendszerét

Folytatja nemzetközi piaci terjeszkedését a start-upból immáron scale-uppá érett magyar techcég, az AerinX. Az innovatív vállalkozás legújabb nemzetközi partnere a tallini központú, de globális piacra dolgozó Magnetic MRO. A két cég közötti megállapodás értelmében a Baltikum legnagyobb légikarbantartó vállalata hamarosan elkezdi használni az AerinX által fejlesztett kevert valóság (mixed reality) alapú, fejlett repülőgép átvizsgáló rendszert. 

2021. október 27. 13:59

Európa második legnagyobb akkumulátorgyártója kíván lenni Magyarország

Elsőként rendezett az infokommunikációs gyártók közül a technológia és fenntarthatóság kapcsolatát bemutató csúcstalálkozót Magyarországon a Huawei Technologies. A Tech4Green – Digital Power Summit az olyan új technológiák, mint a mesterséges intelligencia, a felhőszámítástechnika vagy a Big Data jelentőségét mutatta be a klímasemlegesség felé vezető úton. A rendezvényen részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Kaderják Péter, zöldgazdaság fejlesztési miniszteri főtanácsadó, valamint számos hazai iparági vezető, szakértő, illetve négy egyetem zöldenergia kutatást és fenntarthatóságot vezető képviselője is. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Huawei az oktatás digitális átalakításáról, az 5G és a vezetékes hálózatok fejlesztéséről, valamint az okosvárosokat is magában foglaló hosszú távú együttműködésről írt alá megállapodást.

2021. október 27. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20