Felpörgött az adathasználat a magyar EB-meccsek idején a Telenornál

forrás: Prím Online, 2021. július 16. 11:18

A nemrég zárult labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott meccsei iránti érdeklődést jelzi, hogy a Telenor hálózati statisztikái szerint a mérkőzések idején szembeötlően megugrott az adatforgalom az EB többi meccséhez képest. A tavalyi év hasonló időszakához képest átlagosan 17%-kal nőtt az adatforgalom az EB egy hónapja alatt a Telenor hálózatán, amiben a megszokott éves növekedési trend is szerepet játszott.

A Telenor mobilinternetes adatforgalmat vizsgáló riportja szerint az EB egy hónapja alatt a szokásos napi adatforgalmi trendekhez képest kiugró változást lehetett megfigyelni azokon a napokon, amikor a magyar válogatott csoportmérkőzései zajlottak. Az adatforgalom hirtelen növekedése a szolgáltató online TV-szolgáltatása, a MyTV által generált adatokban mindhárom magyar meccs idején kiugró volt, és jellemzően a meccsek kezdése előtti 1 órában jelentkezett, ami arra enged következtetni, hogy az érdeklődők már a meccs kezdése előtti stúdióbeszélgetésekre is elindították a MyTV-t.

 

Kiugró forgalom a csoportmeccsek idején

A teljes hálózati forgalom esetében a válogatott első és harmadik csoportmeccsei – a június 15-ei Magyarország-Portugália és a június 23-ai Németország-Magyarország mérkőzések – idején volt megfigyelhető a legnagyobb kiugrás az adatforgalomban, a Franciaország ellen játszott meccs idején kisebb mértékű volt a változás.

 

A meccsek ideje alatt forgalmazott adatmennyiséget tekintve a magyar válogatott mérkőzései – és összességében az egész EB-idején is – a Magyarország-Németország meccs alatt volt tapasztalható a legnagyobb adatforgalom. Ezt a döntő sem tudta felülmúlni: a magyar-német meccs idején mért adatforgalom másfélszer volt magasabb a július 11-ei zárómérkőzéshez képes.  A EB-meccsnapok egész napi adatforgalmát tekintve a teljes belföldi mobilinternet-hálózaton július 2-án pénteken volt a legmagasabb a forgalom az EB ideje alatt: ezen a napon két negyeddöntőt is játszottak (Svájc-Spanyolország és a Belgium-Olaszország).

Az Európa-bajnokság egy hónapját figyelembe véve pedig ez idő alatt a megelőző egy hónaphoz viszonyítva 3%-kal volt nagyobb a teljes hálózati forgalom, a tavalyi év megegyező időszakához képest viszont jóval nagyobb mértékű, 17%-os növekedés volt megfigyelhető, ami részben annak is köszönhető, hogy az előfizetők évről-évre egyre több adatot használnak. A MyTV esetében az esemény előtti hónaphoz viszonyítva 12%-kal nőtt a felhasználók által generált adatforgalom, a tavalyi év hasonló időszakához képest viszont már 37%-os növekedés volt megfigyelhető.

 

A nyári sporteseményeken való gondtalan útközbeni szurkoláshoz a Telenor a 100 GB-os adatkerettel rendelkező Hiper-tarifáit ajánlja; nyaralóba, utazáshoz pedig a mobilrouterrel használható Hipernet Home+ Holiday tarifát. Ennek havi költsége a használatnak megfelelően változik, és csak azokon a napokon kell fizetni a mobiladatért, amikor ténylegesen használják a tarifát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07