Március 6. az Energiahatékonyság Világnapja

forrás: Business Online, 2019. március 6. 16:16

Az Energiahatékonyság Világnapján az Epson felhívja a figyelmet a környezetre gyakorolt hatás csökkentésének fontosságára. Ezen a napon különösen aktuális a párbeszéd Földünk erőforrásainak végességéről, továbbá arról is, hogy az emberek és a vállalatok hogyan tudják hatékonyabban felhasználni a rendelkezésre álló energiaforrásokat. Az Epson a legmodernebb tintasugaras nyomtatási megoldásokon túl olyan innovatív szolgáltatásokkal, mint az energiamegtakarítás és a CO2 kibocsátás kiszámítására szolgáló online kalkulátor, segíti a felhasználókat az ökolábnyomuk csökkentésében.

A szakemberek az utóbbi években egyre többször kongatják a vészharangot a környezetterhelés növekedése miatt érdemes végiggondolni, hogy mit tehetünk magánemberként és vállalati szinten a környezet megóvásáért. Az Eurobarometer felmérése* szerint Európa lakosai egyre inkább a környezettudatos megoldások felé fordulnak, tudatosan vásárolnak. A szennyezés elleni küzdelemben az egyének szerepe is egyre növekszik: a megkérdezettek 87% gondolja úgy, hogy segíthet megvédeni a környezetet – emellett 2/3-uk úgy véli, állampolgárként is egyre többet tehet ezért a célért. A válaszadók által leggyakrabban alkalmazott környezettudatos cselekvések a hulladék szelektív gyűjtése (65%), a helyi termékek vásárlása (43%), illetve az energiatakarékosság (35%). Az Epson célja, hogy eleget téve a felhasználók igényeinek, termékei teljes életciklusán át segítse őket az ökológiai lábnyom csökkentésében. A környezetbarát tintasugaras termékek a felhasználók számára más előnyöket is jelentenek, mint a költséghatékonyság és a gyorsaság. 

Tévhitek a tintasugaras nyomtatásról
 
A lézeres technológiába vetett vak bizalom az, amely elsősorban a lézer nyomtatási technológia felé tereli a vásárlókat. Az IDC felmérése** szerint a vásárlók legfőbb érvei a tintasugaras nyomtatással szemben a következő tévhitekből adódnak: 
  • Tévhit: a lézernyomtatók a lehető legkevesebb leállás és karbantartás mellett használhatók. 
    Tény: független tesztek során kimutatták, hogy a tintasugaras Epson Workforce Pro modelljei harmadára csökkentik a beavatkozási időt a lézernyomtatókkal összehasonlítva.
  • Tévhit: a kellékanyagok, így a fenntartás olcsóbb a lézernyomtatók esetében.
    Tény: független tesztek kimutatták, hogy az Epson Workforce Pro nyomtatókkal akár kétszer annyit nyomtathat, mint a konkurens színes lézernyomtatókkal és a tintasugaras Epson Workforce Pro modellekre való váltással a nyugat-európai vállalkozások naponta akár 4.6 millió Eurót spórolhatnának meg.
  • Tévhit: a lézernyomtatók gyorsabbak, mint a tintasugaras megoldások. 
    Tény: független tesztek kimutatták, hogy az Epson Workforce Pro modellek akár három és félszer gyorsabban készítik el az első oldalt, mint a lézernyomtatók és a fénymásolók.
 A környezetre gyakorolt hatás csökkentése otthon és a munkahelyen
 
Az Epson megoldásai a fogyasztói visszajelzések mentén, szakemberek által tökéletesednek, a modern tintasugaras megoldások napjainkban felveszik a versenyt a lézeres nyomtatással, sőt, bizonyos szempontok szerint felül is múlják azt. Az Epson tintatartályos készülékei között megtalálhatók az otthoni- és kkv-k számára fejlesztett EcoTank nyomtatók, a nagyobb vállalatoknak pedig a WorkForce RIPS és a WorkForce Enterprise nyomtatók érhetők el. Az utóbbi modellcsalád legújabb tagja a WorkForce Enterprise üzleti tintasugaras nyomtató az ultragyors teljesítményt – 100 lap percenként - alacsony energiafogyasztással kombinálja, akár 88%-kal kevesebb energiát használ működés közben, mint a lézernyomtatók***.  Alacsony megtermelt hulladékmennyiségével és egyszerű működési mechanizmusával a WorkForce Enterprise alacsony energiaigényű megoldást kínál kevesebb anyagigénnyel, ezzel csökkenti a nyomtatás környezetre gyakorolt hatását.
 
Minden felhasználói szegmens értékeli a könnyű használatot, de a vállalatok számára a környezetterhelési tényező is egyre fontosabb. A környezettudatosabb termékek és szolgáltatások választásával pénzt is megtakaríthatunk és a tintasugaras nyomtatók jelentősen kevesebb energiát használnak fel, mint lézeres társaik, így használatukkal csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat és támogathatjuk a zöldebb, fenntarthatóbb gazdaság felé történő elmozdulást.
 
Az Epson innovatív eszközökkel tereli a felhasználókat a zöldebb életmód felé, illetve kiszámíthatja, hogy milyen megtakarítást érhet el a tintasugaras nyomtatókkal. Az energia és a CO2 kibocsátást ezzel az EcoSavings online kalkulátorral gyorsan kiszámítható, az EcoTank online kalkulátorral pedig az otthoni felhasználók és a kisvállalkozások egyszerűen megtudhatják, mennyit takaríthatnak meg az Epson külső tintatartályos nyomtatóival. Új nyomtató vásárlása előtt a kalkulátorral a felhasználók a nyomtató bekerülési és a későbbiekben felmerülő üzemeltetési költségeit számolhatják ki, így mindenki a kapott eredmények szerint tud a nyomtatók beszerzéséről dönteni. Az egyszerűen használható eszköz három lépésből számolja ki a megtakarítást: meg kell adni, hogy havonta átlagosan hány oldalt nyomtat, milyen sokáig szeretné használni a nyomtatót, valamint, hogy általában XL méretű patront használ-e.
 
 
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

25 millió embert képez át informatikussá a Microsoft

A COVID-járvány következtében kialakult gazdasági válság és munkanélküliség enyhítéséhez járul hozzá a Microsoft június 25-én induló programja, amely világszerte 25 millió ember átképzését fogja támogatni. A Microsoft, a LinkedIn és a GitHub együtt biztosítanak ingyenes tananyagot, segítik az álláskeresőket a képesítések megszerzésében és az elhelyezkedésben.

2020. július 9. 09:40

Támogatja a kreatívipart a Sony

A Sony bejelentése alapján szolgáltatásai és pénzügyi támogatásai egy részét a globális kreatívipar számára biztosítja, mindezt a COVID-19 Sony globális segélyalapjának részeként.

2020. július 8. 18:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás