Online horgászverseny webalkalmazás indult

forrás: Prím Online, 2020. május 8. 17:13

A horgászok régi nagy problémájára ad választ a magyar fejlesztésű FishinGang webalkalmazás. Magyarország első online horgászverseny motorja segít az eredmények regisztrálásában, a verseny állásának követésében és megosztásában, ezzel újszerű élményt nyújtva a sport szerelmeseinek. A webalkalmazás használata baráti társaságok számára ingyenes és az is fog maradni.

Magyarországon közel 600 000 regisztrált horgász van, ez az egyik legnagyobb szabadidős társadalmi réteg. A horgászat általában csoportos szabadidőtöltés, de a koronavírus áthúzta a sport kedvelőinek számítását: március közepétől a korlátozások következtében csak egyénileg lehetett horgászni és az összes horgászverseny is elmaradt. Ez az idő viszont elegendő volt arra, hogy egy kreatív magyar társaság érdekes új webalkalmazást fejlesszen.

 

FishinGang néven indították el Magyarország első online horgászverseny motorját, ahol bárki gyorsan és ingyenesen létrehozhat baráti összecsapásokat, végigkövetheti a verseny állását és az eredményeket statisztikákkal együtt láthatja. Már ezzel is nagyon újszerű élményt nyújtanak a horgászat szerelmeseinek, de a következő verziókban további nagy volumenű fejlesztések is megjelennek majd.

 

 

 

„A FishinGang Horgászverseny Program ötlete egy igazán kapástalan, forró nyári nap éjjelén született meg. Baráti társaságunk közel 15 éve horgászik együtt, és persze minden alkalommal mini versenybe torkollott a peca. Általában söralátétre írtuk az eredményt, de akkor éjjel, kipattant a szikra, mi lenne, ha csinálnánk egy olyan oldalt ahol telefonról is pikk-pakk létrehozhatunk egy versenyt, rögzíthetjük a fogást, majd minden eredményt fel tudunk dobni a közösségi oldalakra. De, ha már magunk szórakoztatására megcsináljuk, miért is ne használhassák mások is ingyen. Gyorsan neki is fogtunk. (másfél év után...) Eközben csapatunkkal több profi versenyen is részt vettünk, és láttuk, hogy ott is folyamatosan problémát jelent a verseny eredményeinek vezetése, közlése. Adódott az ötlet, hogy akkor a versenyszervezőknek is adjunk egy olyan eszközt, amivel megkönnyítjük életük, és emellett olyan színvonalat is teremthet, melyet a versenye megérdemel” – mondta Bogár András, a fishingang.hu egyik ötletgazdája.

 

A fejlesztők a későbbiekben sem szeretnék fizetőssé tenni a baráti versenyek indítását. Mint mondják, a horgászok mindegyike a „jótett helyébe jót várj” elv alapján éli az életét, az üzleti modellük sem működik másképp.

 

Virtuális halakat is foghatnak

A FishinGang fejlesztői az indulást az első online karantén horgászversennyel ünnepelik meg, ami szintén ingyenes. A ’KRNTN 2020’ május 15-én indul, de a horgászoknak ezúttal nem a botjaikra, hanem a tudásukra lesz szükségük: horgászattal kapcsolatos kvízkérdésekre kell válaszolniuk, ezzel virtuális halakat gyűjtve maguknak. A „karanténhorgászokra” közel 600 000 forint összértékű nyeremény vár.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Sportfogadásban lett sikeres a profi ladbarúgó, aki saját platformot hozott létre

17 évig volt profi labdarúgó Csépányi Gábor, aki ma már a sportfogadás területén működik sikeresen. Saját fejlesztésű platformjaimmár milliárdot képviselő üzlet, amellyel most nemzetközi vizeken is bizonyít.

2024. április 26. 17:56

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50