Remekül teljesít a Galaxy S21 Ultra 5G Daubner Anna és a Samsung közös vállalásában

forrás: Prím Online, 2021. április 30. 13:52

A Samsung és Daubner Anna divattervező tavasszal indult együttműködésében a Galaxy S21 Ultra 5G okostelefon az egyik főszereplő. A népszerű dizájner először vállalkozott arra, hogy egy egész kollekciót mobileszközön tervezzen meg, eddigi tapasztalatai pedig rendkívül pozitívak. A készülékben rejlő kreatív lehetőségeknek köszönhetően a hazai divatvilágban egyedülálló darabok készülnek. Az új kollekció célja, hogy felhívja a figyelmet a Magyarországon előforduló természeti értékek védelmére, ebben pedig a kollekció nagykövete, a divatszakértő véleményvezér, Csalár Bence is közreműködik.

Az ismert magyar dizájner, Daubner Anna közel három hete dolgozik a Samsunggal közös Galaxy S21 kollekción, és elmondása szerint a rajongók nagyon különleges végeredményre számíthatnak. A tervező a Galaxy S21 Ultra 5G okostelefonnal ezúttal igazán szabadjára engedhette a kreativitását, az eredmény pedig még őt is meglepte. A nem mindennapi tervezési folyamat mellett a gyártásban is várhatók egyedi megoldások, amelyek a művész szerint kiválóan tükrözik azokat az értékeket, amelyekre a kollekcióval szeretnék felhívni a figyelmet. Az együttműködés az olyan természeti- és társadalmi értékek köré épül, amelyek megőrzése mindannyiunk közös érdeke, mint például az ökológiai sokszínűség védelme, az önkifejezés szabadsága vagy a kreativitás. 

 

„Több új kihívást is tartogatott számomra ez az együttműködés, a legfontosabb, hogy most először terveztem telefonon a ruhákat. A Galaxy S21 Ultrával azonban sokkal gördülékenyebben ment a munka, mint amire számítottam. A kollekció hangulatát megragadó mood boardot például sokkal gyorsabb volt így elkészíteni, hiszen pillanatok alatt le tudtam menteni és össze tudtam illeszteni a képeket a telefonon. A mintatervezésnél az S Pennel azonnal digitális formában tudtam felrajzolni az egyes elemeket, mégis úgy alakíthattam és színezhettem, mintha csak papírra dolgoznék. Korábban nem is gondoltam volna, hogy ennyire egyszerűen elvégezhetem ezeket a feladatokat egy telefonon” – mesélte az alkotási folyamatról Daubner Anna.

 

A Galaxy S21 Ultra 5G az S Pennel kiváló társ az olyan kreatív alkotók számára, mint Anna. A Samsung Notes alkalmazásban nem csak a rajzok készíthetők el digitális formában, a kézzel írt feljegyzések is azonnal szöveggé alakíthatók, így bármilyen inspiráció könnyen elmenthető későbbre. Ha a tervezés során Annának nagyobb képernyőre lenne szüksége, hogy minden darabot egyben láthasson, a Samsung DeX segítségével bármikor csatlakoztathatja a telefont tévéhez, a számítógépre is pillanatok alatt átvihetők a tervek. Az okostelefonos tervezés ugyanakkor nem az egyetlen szokatlan elem a kollekcióban. 

 

 

„Úgy gondolom, fontos, hogy a kollekció által képviselt értékek minden részletben megjelenjenek, így több olyan megoldást is kipróbáltunk, amelyekkel nemcsak még extrábbak lehetnek a ruhák, de a környezetet is kímélhetjük. Az alapanyagként szolgáló természetes viszkóz fenntartható eljárással készül Olaszországban, egy Comói-tó melletti manufaktúrában. Az egyik darabunk pedig, amely mindenki számára elérhető lesz, biopamutból készül. Ezek mellett van még egy nagy újdonság a kollekcióban, hiszen most először terveztem férfi öltözéket” – tette hozzá a tervező. 

 

Az együttműködéshez a hazai divatszakma fiatal ikonja, a fenntartható divat témakörében kutató szakértő, Csalár Bence is csatlakozott, hogy a Galaxy S21 kollekció nagyköveteként szélesebb körben is bemutathassa a készülő darabokat. A véleményvezér a közösségi médiában jelentkezik rendszeres hírekkel a kollekcióról, beszélget az inspirációkról a tervezővel, valamint részt vesz a kész öltözékeket bemutató look book elkészítésében is.    

 

„Nagyon izgalmas ez az együttműködés és úgy érzem, egy igazán különleges kollekció készül Anna műhelyében, ezért is örültem, amikor megtudtam, hogy a részese lehetek – mondta el Csalár Bence. – A Galaxy S21 kollekció nem csak attól egyedi, hogy Anna egy okostelefonon tervezi. Több olyan különleges darab feltűnik majd benne, amelyeket nem láthatnánk egy szokványos kollekcióban, és olyan értékeket mutat meg, amelyek mindannyiunk számára fontosak.”

 

Az Anna Daubner és a Samsung közös kollekciójának darabjai hamarosan nemcsak a terveken, hanem a valóságban is elkészülnek. Az ikonikus öltözékek születését Anna Daubner és Csalár Bence Instagram oldalán is nyomon követhetik a rajongók, a bemutatást követően pedig a márka webshopjában vagy a budapesti Margot üzletben lesznek megvásárolhatók. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A biztonság legyen egyszerű, intelligens és mindenhol elérhető

A világ egyre inkább a hibrid és távoli munkavégzés irányába mozdult el az elmúlt időszakban, és ez a trend – ami persze az irodai munkahelyekre vonatkozik - várhatóan a jövőben is velünk marad. A felhasználók most már elvárják, hogy bárhonnan, bármilyen eszközről tudjanak csatlakozni, miközben az IT-csapatok ugyanazokat a komplex és időigényes megoldásokat alkalmazzák. 

2021. június 13. 15:53

A túl optimista felsővezetők veszélyeztethetik a digitális átalakulást

A cégek felsővezetőinek több, mint 80%-a gondolja azt, hogy vállalatuk digitálisan felkészültnek számít, viszont a menedzsereknek már csak 58%-a ért egyet ezzel az állítással az ABBYY, egy vállalati digitális intelligenciára szakosodott cég legújabb kutatása szerint. A kutatás során 1200 informatikai döntéshozót kérdeztek meg az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban és Japánban olyan cégeknél, amelyek több mint 1000 alkalmazottal rendelkeznek. Az is kiderült, hogy a menedzserek viselik leginkább a digitális átalakulás (digitális transzformáció – DX) súlyát és kihívásait, elmondásuk szerint 2,5-szer több felelősség hárul rájuk, mint a C-szintű vezetőkre. Mindez a vállalkozásokon belüli aggasztó ellentétre mutat, ami a jövőben elpazarolt beruházások és elszalasztott lehetőségek sorát idézheti elő.

2021. június 13. 12:41

Magas termelékenység, alacsony költségek

Egyre több iparági szereplő ismeri el, hogy elérkezett az idő a belső logisztikai folyamatok újragondolására. Sokan közülük az automatizált megoldásokhoz fordulnak, egész pontosan autonóm mobil robotokhoz (AMR-ek). Az együttműködő mobil robotok új generációja optimalizálja a munkafolyamatokat, függetlenül attól, hogy milyen feladatot, melyik iparágban kell elvégezni, és így rugalmas intralogisztikát és zökkenőmentes gyártást tesz lehetővé. Annak ellenére, hogy az AMR-eket leginkább az autó- és elektronikai iparban alkalmazzák, többek közt az FMCG szektor kihívásaira is válasszal szolgálnak.

2021. június 13. 10:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29