Szövetségre lépett a Zyxel és a streaming megoldásokat szállító WyreStorm

forrás: Prím Online, 2021. március 23. 14:57

Bejelentette stratégiai együttműködését a hálózati kommunikációs eszközöket gyártó Zyxel Networks valamint az AV és streaming technológiákban jártas WyreStorm. A kooperáció célja az internetalapú audiovizuális szolgáltatások (AV over IP) minőségének emelése, hogy a piacon jelenleg elérhető, lehető legjobb élményt kínálják a technológia üzleti felhasználóinak.

A Zyxel az utóbbi időben számos switch termékcsaládnál vezette be a hálózatba kapcsolt AV elemeket, lehetővé téve, hogy a WyreStorm és a hozzá hasonló partnerek a legkülönfélébb környezetben is telepíthessék AV rendszereiket. Habár a HDMI-alapú technológiáról a hálózati alapú AV-re való átállás viszonylag egyszerű folyamat, a switchek különféle protokollja mégis sok bosszúságot okozott a szakembereknek.

 

Elég csak a gyakran megszakadó streaming szolgáltatásokra gondolni – a kellemetlenségek forrása gyakran a nem megfelelően felkészített hálózati háttérinfrastruktúra volt. Ezt a problémát oldja fel a Zyxel és a WyreStorm: partnerségükkel egy egyszerűbb és sokkal összehangoltabb hálózati AV ökoszisztéma alakítható ki, amelynek segítségével szinte percek alatt beállítható egy megbízható rendszer.

 

Fókuszban a megszakadás nélküli streaming

A WyreStorm NetworkHD AV over IP termékcsaládja számos megoldást tesz lehetővé, az alacsony sávszélességű H.265 streamingtől kezdve a JPEG2000 4K over IP-n át a 10GbE streaming szolgáltatásig. A partnerségnek köszönhetően a Zyxel hálózati switch eszközeinek teljes portfóliójában megnyílik a lehetőség a hálózati AV mód alkalmazására, a WyreStorm pedig egyszerűbbé teszi a telepítési folyamatot, és zökkenőmentes adatforgalmat biztosít a kiegyensúlyozott streaming teljesítmény mellett.

 

Az összes fontos információ egyetlen műszerfalon

A hálózati switchek AV over IP telepítésének egyszerűsítése érdekében a Zyxel speciális hálózati AV módja integrálja az összes leggyakrabban használt funkciót. Az intuitív telepítővarázsló mellett a switch port és a rendszerinformációk, a sávszélesség kihasználtsága és az energiafelhasználás állapota is grafikusan jelenik meg egyetlen testreszabott műszerfalon, hogy a rendszergazdák könnyedén kezelhessék őket.

 

„A Zyxel célja, hogy nagy teljesítményű hálózati switch eszközöket adjon az új alkalmazások számára, és az ehhez hasonló IP-alapú hálózatra való áttérés folyamatának egyszerűnek és hatékonynak kell lennie" – mondta Treso Tamás, a Zyxel magyarországi képviseletének vezetője. Hozzátette: „A személyre szabott hálózati AV módunk egyszerűsíti az IP multicast hálózat beállítását és minimálisra csökkenti a konfigurációs igényt."

 

„A Zyxel switchek a NetworkHD disztribúció gerinceként nagyon megbízható teljesítményt szállítanak. Az új Networked AV mód hozzáadása új szintre emelni a telepítést és a konfigurációt. Ez lehetővé teszi az integrátorok számára, hogy percek alatt működőképes NetworkHD rendszert állíthassanak fel.” - mondta Andy Herron, a WyreStorm termékfejlesztési igazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gazdaságos megoldás egyszerűsíti az áruszállítást

Ahhoz, hogy egy termék eljusson A-ból B pontba, az esetek nagyon nagy százalékában egy dologra biztosan szükség van: ez az úgynevezett sztreccsfólia. A raklapcsomagolás gazdaságosabb és kedveltebb fóliatípusát lehetővé tette egy magyar cég úgy, hogy az nemcsak gazdaságosabb lett a piacon kapható termékeknél, de környezetbarát is, hiszen a vékonyabb fólia használatával kevesebb hulladék keletkezik. Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. innovációja az áruszállítást nagyságrendekkel könnyítheti meg a közeljövőben.

2023. június 8. 15:40

Kényszerből előny: emiatt állhatnak át zöld működésre az irodaházak

A tavaly ősszel bekövetkezett gázáremelkedés hatására feje tetejére állt az irodaházak piaca, a magas fenntartási költségek miatt ugyanis a legtöbb üzemeltető zöld útra lépett. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője arról beszélt, ma már nem az a kérdés, hogy az energiahatékonysági beruházások megtérülnek-e, hanem az, hogy azok nélkül a működés fenntartható marad-e. Zöld irányban is példaértékű a világ első számú klímamárkája magyarországi vezérképviseletének szarvasi irodaháza, a Hi-Tech épület ugyanis látványban és műszaki tartalomban is a világ elithez tartozik.

2023. június 8. 12:49

Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.

2023. június 8. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39