Szövetségre lépett a Zyxel és a streaming megoldásokat szállító WyreStorm

forrás: Prím Online, 2021. március 23. 14:57

Bejelentette stratégiai együttműködését a hálózati kommunikációs eszközöket gyártó Zyxel Networks valamint az AV és streaming technológiákban jártas WyreStorm. A kooperáció célja az internetalapú audiovizuális szolgáltatások (AV over IP) minőségének emelése, hogy a piacon jelenleg elérhető, lehető legjobb élményt kínálják a technológia üzleti felhasználóinak.

A Zyxel az utóbbi időben számos switch termékcsaládnál vezette be a hálózatba kapcsolt AV elemeket, lehetővé téve, hogy a WyreStorm és a hozzá hasonló partnerek a legkülönfélébb környezetben is telepíthessék AV rendszereiket. Habár a HDMI-alapú technológiáról a hálózati alapú AV-re való átállás viszonylag egyszerű folyamat, a switchek különféle protokollja mégis sok bosszúságot okozott a szakembereknek.

 

Elég csak a gyakran megszakadó streaming szolgáltatásokra gondolni – a kellemetlenségek forrása gyakran a nem megfelelően felkészített hálózati háttérinfrastruktúra volt. Ezt a problémát oldja fel a Zyxel és a WyreStorm: partnerségükkel egy egyszerűbb és sokkal összehangoltabb hálózati AV ökoszisztéma alakítható ki, amelynek segítségével szinte percek alatt beállítható egy megbízható rendszer.

 

Fókuszban a megszakadás nélküli streaming

A WyreStorm NetworkHD AV over IP termékcsaládja számos megoldást tesz lehetővé, az alacsony sávszélességű H.265 streamingtől kezdve a JPEG2000 4K over IP-n át a 10GbE streaming szolgáltatásig. A partnerségnek köszönhetően a Zyxel hálózati switch eszközeinek teljes portfóliójában megnyílik a lehetőség a hálózati AV mód alkalmazására, a WyreStorm pedig egyszerűbbé teszi a telepítési folyamatot, és zökkenőmentes adatforgalmat biztosít a kiegyensúlyozott streaming teljesítmény mellett.

 

Az összes fontos információ egyetlen műszerfalon

A hálózati switchek AV over IP telepítésének egyszerűsítése érdekében a Zyxel speciális hálózati AV módja integrálja az összes leggyakrabban használt funkciót. Az intuitív telepítővarázsló mellett a switch port és a rendszerinformációk, a sávszélesség kihasználtsága és az energiafelhasználás állapota is grafikusan jelenik meg egyetlen testreszabott műszerfalon, hogy a rendszergazdák könnyedén kezelhessék őket.

 

„A Zyxel célja, hogy nagy teljesítményű hálózati switch eszközöket adjon az új alkalmazások számára, és az ehhez hasonló IP-alapú hálózatra való áttérés folyamatának egyszerűnek és hatékonynak kell lennie" – mondta Treso Tamás, a Zyxel magyarországi képviseletének vezetője. Hozzátette: „A személyre szabott hálózati AV módunk egyszerűsíti az IP multicast hálózat beállítását és minimálisra csökkenti a konfigurációs igényt."

 

„A Zyxel switchek a NetworkHD disztribúció gerinceként nagyon megbízható teljesítményt szállítanak. Az új Networked AV mód hozzáadása új szintre emelni a telepítést és a konfigurációt. Ez lehetővé teszi az integrátorok számára, hogy percek alatt működőképes NetworkHD rendszert állíthassanak fel.” - mondta Andy Herron, a WyreStorm termékfejlesztési igazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

LEO-műholdak: zsákutca vagy forradalom a szélessávú internetben?

A LEO-műholdak a világ minden szegletébe elhozhatják a nagy sebességű internetet – ha nem állnak egymás útjába. A Deloitte TMT Predictions 2020-as jelentése így fogalmazott: az alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő műholdak konstellációi vagy forradalmat hoznak el a szélessávú szolgáltatásokban, vagy egy nagy rakás űrszemét keletkezik. Három évvel később még mindig nem teljesen egyértelmű, melyik szcenárió jön be, sok vállalat azonban továbbra is az előbbire szavaz.

2023. március 24. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48