Tippek a lombhullató szezon fotózásához és videózásához

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 30. 18:47

Vége a nyaralásnak, hűl az idő, és fokozatosan veszi fel a természet is őszi színeit. Az új évszak remek lehetőségeket biztosít arra, hogy kiránduljunk vagy utazzunk, ott pedig egyedi felvételeket készíthessünk. Akár bakancsot húzunk, akár autóba ülünk, akár csak az otthon melegéből szemlélünk, okostelefonunkkal príma fotókat és videókat alkothatunk.

 

Lássuk a fától az erdőt, meg minden mást

Az őszről bizonyára először a narancsos-barnás színeket öltő fák jutnak eszünkbe, de az évszak ennél sokkal több lehetőséget kínál. A szürke égbolt teljesen új köntösbe bújtatja a tavakat, folyókat és patakokat, ahogy a falvak, városok is teljesen más hangulatot árasztanak magukból, mint pár héttel ezelőtt. A virágokat és a kánikulát a gombák és a szél váltja, ezek megörökítése pedig hangulatos és kreatív lehetőséget kínál, főleg a részleteket pazarul kiemelő makro funkcióval.

 

 

A szürke lehet a barátod is

A szürkületet sokan a fáradtsággal, a megrövidülő napokkal társítják, pedig kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy más árnyalatban örökítsük meg a világot. Az őszi klasszikus színeket kontrasztba állíthatjuk az ég monokrómabb jellegével, a negatív tér pedig ki tudja emelni ezeket a hol harmonikus, hol ellentmondásos tényezőket.  

 

Minden az időn múlik

Az időjárás és az időzítés is szerves részei az őszi utaknak. A természetre nem lehetünk hatással, de alkalmazkodhatunk hozzá. Ha esetleg a házunkba zár egy vihar, nézzük meg, hogy az ablakból, a benti meleg fényekkel milyen kompozíciókat tudunk készíteni. Ha pedig sikerül kimozdulnunk, vagy épp külföldre mennünk, akkor próbáljuk az aktuális viszonyokat szem előtt tartani. Nincs fix recept a remek videókhoz és képekhez, de a HONOR Magic4 Pro megkönnyíti a dolgunkat kiváló minőségű kamerájával és számos beállításával, amikkel finomhangolhatjuk alkotásainkat. A készülék beépített filterei, mint a soft, a valencia vagy akár a mono kiemelhetik a részleteket és felerősíthetik a hangulatot, extra segítséget nyújtva a tökéletes pillanat eltalálásához.

 

 

A lát-, táj- és közelkép mind mást mond

A grandiózus, bámulatos felvételek gazdagabbá válhatnak az eső vagy a leszálló köd által, ahogy egy városi videót is átváltoztathat az esernyőkkel vonuló tömeg. Ne feledkezzünk meg azonban arról se, hogy a jó zoommal olyan közelről szemléltethetjük világunkat vagy épp egy adott mikrokozmoszt, ami újabb dimenzióját nyitja meg a fényképezés művészetének.

 

Dekorálásra fel

Az otthoni dekorálással és az őszi berendezéssel is mondhatunk, meg persze mutathatunk nagyot. A tudatosan összeválogatott, alaposan utánajárt díszítésekkel, öltözetekkel vagy ételekkel szintén kimagasló alkotásokat készíthetünk. A legfontosabb, hogy tudatosan vásároljunk és szedjük össze dizájnelemeinket, ugyanis ez már önmagában üzenettel bír: az pedig csak fokozhatja, ha kiváló felvételeket készítünk róla.

Kulcsszavak: HONOR okostelefon

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Különleges műholdas telefont alkot a Bullitt és a MediaTek

A Bullitt Group okostelefongyártó-vállalat együttműködést kötött a MediaTekkel, a világ vezető csipgyártójával, egy műholdas okostelefon megalkotása kapcsán. A készülék az első okostelefon, amely képes a kétirányú műholdas üzenetküldésre. A telefon és az OTT (over-the-top) műholdas szolgáltatás kereskedelmi forgalomba 2023 első negyedévében kerül, és díjmentesen elérhető műholdas SOS funkciót kínál*.

2022. november 29. 17:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56