Check Point kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Check Point

2022. március legveszélyesebb kártékony programjai

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta legújabb, 2022 márciusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. Az Emotet maradt a leggyakrabban előforduló kártékony program, világszerte a szervezetek 10%-ánál jelent meg, ami kétszerese a februári adatnak.

2022. április 25. 09:56

A Check Point vezető pozíciót tölt be átfogó biztonsági víziójának köszönhetően

A Check Point Software Technologies Ltd.-t, a világ legnagyobb és legmegbízhatóbb software piactere, a G2 12 kategóriában is vezető vállalatként értékelte a 2022 tavaszi jelentésében. A Check Point megoldások a következő generációs tűzfalak, a végpont-védelem, illetve az összetett felhők és a mobil adatok biztonsága kategóriákban kerültek az élre. Ez az elismerés is bizonyítja annak létjogosultságát, hogy a Check Point Software továbbra is a felhő és a telephelyi biztonság integrációjára helyezi a hangsúlyt, miközben megoldásainak teljes körében, akárcsak a központosított, egységesített biztonsági menedzsmentjében javítja a teljesítményt és az integrációt.

2022. április 10. 10:07

2022. február legveszélyesebb kártékony programjai

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta legújabb, 2022 februárjára vonatkozó Global Threat Index elemzését. Az Emotet maradt a leggyakrabban előforduló kártékony program, világszerte a szervezetek 5%-ánál jelent meg, míg a Trickbot még lejjebb került, a lista hatodik helyére. A Log4j továbbra is problémát jelent, világszerte a szervezetek 47,4%-ánál bukkant fel, miközben az oktatás/kutatás maradt a támadásoknak leginkább kitett terület.

2022. március 19. 10:01

A Check Point közzétette felhő-biztonsági jelentését

A hibás konfigurációk okozták a tavalyi év során a legtöbb felhő-biztonsági incidenst. A megoldást a valamennyi felhő-alapú szolgáltatást kínáló platformon működő, egységes biztonsági megoldás jelentheti. 

2022. március 8. 21:21

2022. január legveszélyesebb kártékony programjai

A Check Point Research jelentése szerint a Lokibot újra megjelent a leggyakoribb kártékony programok listáján, míg az Emotet átvette a vezetést a Trickbot-tól. Az Apache Log4j továbbra is a leggyakrabban kihasznált sérülékenységként tombol.

2022. február 19. 09:49

A Check Point Software SASE megoldása biztonságosabbá teszi a távoli és hibrid munkavégzést

A Harmony Connect SASE mostantól VPN szolgáltatással, új globális PoP-okkal és az üzleti szférában egyre gyakrabban felmerülő, a gördülékeny hálózati csatlakozás és a fenyegetésekkel szembeni védelem konvergenciájával kapcsolatos elvárásoknak való megfelelést lehetővé tevő biztonsági fejlesztésekkel egészül ki. 

2022. február 18. 11:17

A Check Point bemutatja a világ leggyorsabb tűzfalát

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat, a Quantum Lightspeed Firewall sorozattal bővítette Quantum portfolióját, ami az elmúlt évtized legjelentősebb forradalmi újítását jelenti a hálózat-biztonság területén. 

2022. február 8. 10:06

A Check Point Software 2022-es biztonsági jelentése

Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta 2022-es biztonsági jelentését, mely bemutatja az általuk 2021 során tapasztalt legfontosabb támadási vektorokat és technikákat, kezdve az év eleji SolarWinds támadással, mely a kifinomultság és terjedés egy egészen új szintjét jelentette, egészen a decemberi Apache Log4j sérülékenységet kihasználó támadásokig

2022. január 27. 13:40

2021. december legveszélyesebb kártékony programjai

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta legújabb, 2021 decemberére vonatkozó Global Threat Index elemzését. A hónap során az Apache Log4j sérülékenység végigsöpört az Interneten, miközben a kutatók jelentése alapján a Trickbot továbbra is a leggyakrabban előforduló kártékony program, annak ellenére, hogy némiképp csökkent a jelenléte 4%-ra (a novemberi 5%-hoz képest). A közelmúltban újra felbukkant Emotet mindeközben gyorsan a második helyre ugrott a novemberi hetedikről. A CPR jelentés arról is beszámol, hogy továbbra is az oktatás/kutatás a támadásoknak leginkább kitett terület.

2022. január 25. 15:32

2021. november legveszélyesebb kártékony programjai

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta legújabb, 2021 novemberére vonatkozó Global Threat Index elemzését. A kutatók jelentése szerint a Trickbot tartja helyét a leggyakoribb kártékony programok listájának élén, világszerte a szervezetek 5%-ában jelent meg, miközben az Emotet újraéledt és a lista hetedik helyén jelent meg. A CPR jelentés arról is beszámol, hogy az oktatás/kutatás maradt a támadásoknak leginkább kitett terület.

2021. december 20. 14:49

A Check Point ismét a Gartner legjobb hálózati tűzfalak listáján

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat újra felkerült a Gartner Magic Quadrant for Enterprise Network Firewalls (a legjobb nagyvállalati tűzfalakat összesítő) listájára, immáron huszonkettedik alkalommal, ami korábban egyetlen cégnek sem sikerült. 

2021. november 26. 09:48

2021. október legveszélyesebb kártékony programjai

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta legújabb, 2021 októberére vonatkozó Global Threat Index elemzését. A kutatók jelentése szerint a Trickbot nevű moduláris botnet és banki trójai a leggyakoribb kártékony programok listájának élén maradt, világszerte a szervezetek 4%-ában jelent meg, míg az „Apache HTTP Server Directory Traversal” felkerült a leggyakrabban kihasznált sérülékenységek tízes listájára. A CPR jelentés arról is beszámol, hogy az oktatás/kutatás a támadásoknak leginkább kitett terület.

2021. november 21. 13:55

A cyber-bűnözők új lehetőségeket találnak 2022-ben

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kiadta 2022-re vonatkozó cyber-biztonsági előrejelzéseit, melyben részletesen ismerteti azon legfontosabb biztonsági kihívásokat, melyekkel a szervezeteknek a jövő év során szembe kell nézniük. Miközben a cyber-bűnözők továbbra is kihasználják a COVID-19 világjárvány kínálta lehetőségeket, újabb támadási felületeket fognak találni többek között a deepfake-ek, a kriptovaluta és a mobiltárcák révén.

2021. november 5. 13:50

A közösségi média felkerült az adathalász kampányok top listájára

A Check Point Research által kiadott, harmadik negyedévre vonatkozó adathalászatot vizsgáló jelentés bemutatja, a hackerek mely brandeket utánozva kísérelték meg rávenni az embereket személyes adataik kiadására. 

2021. november 1. 17:19

2021. szeptember legveszélyesebb kártékony programjai: a Trickbot újra a lista élén

Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research kiadta legújabb, 2021 szeptemberére vonatkozó Global Threat Index elemzését. A kutatók jelentése szerint a Trickbot újra a lista élére került, miután augusztusban, három hónap vezetés után, visszaesett a második helyre.

2021. október 25. 16:50

2021. augusztus legveszélyesebb kártékony programjai: a Formbook az élre tör

Check Point Software Technologies Ltd. kutatórészlege, a Check Point Research kiadta legújabb, 2021 augusztusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A kutatók jelentése szerint a Formbook jelenleg a legelterjedtebb kártékony program, a Trickbot-tól vette át az első helyet, mely így három hónapos vezetés után visszaesett a második helyre. 

2021. szeptember 16. 09:53

A Check Point az Avanan akvizíciójával újra definiálja a felhő-alapú levelezés biztonságát

A Check Point Software és az Avanan integrált megoldása csúcsminőségű védelmet kínál a felhő-alapú levelezéseket támadó kártékony programokkal szemben, ugyanakkor a SaaS (Software as a Service - szoftverszolgáltatás) együttműködési rendszerekre is kiterjeszti a biztonsági megoldások körét.

2021. szeptember 7. 15:59

2021. július legveszélyesebb kártékony programjai

A Check Point Software Technologies Ltd. kutatórészlege, a Check Point Research kiadta legújabb, 2021 júliusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A kutatók jelentése szerint a Trickbot tartja magát a legelterjedtebb kártékony programok listájának élén, azonban az első alkalommal 2020 novemberében beazonosított Snake Keylogger egy intenzív adathalász kampányt követően a második helyre került.

2021. augusztus 18. 14:37

Jelentősen növekedtek a szervezetek elleni cyber-támadások

Cyber-támadási trendek: a 2021 évközi jelentés bemutatja, hogyan folytatták a cyber-bűnözők a Covid-19 pandémiával való visszaéléseket és hangsúlyozza, hogy a zsaroló programokon alapuló visszaélések 93%-kal nőttek világszerte.

Kulcsszavak: biztonság Check Point
2021. augusztus 14. 13:14

Az adathalászat által legjobban sújtott brand továbbra is a Microsoft

Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat Threat Intelligence részlege kiadta legújabb, 2021 második negyedévére vonatkozó adathalászati trendeket feltérképező jelentését. A jelentés azon brandeket emeli ki, melyeket a bűnözők leggyakrabban használtak azzal a céllal, hogy személyes információkat vagy fizetési igazolásokat tulajdonítsanak el április, május és június hónapok során.

2021. július 27. 11:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

Büszkén viselheti az SAP Hungary ezentúl a “Megbízható Munkaadó 2022/23” címet. A cég 21 másik vállalattal együtt a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara pályázatán nyerte el a lehetőséget. A díjat olyan vállalatok kaphatják meg, amelyek példaértékűen gondoskodnak dolgozóik munka- és életkörülményeiről.

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Csapatmunkában is megállják a helyüket a magyar IT-diákolimpikonok – derült ki a hétvégén véget ért Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) eredményeiből. A Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében kiválasztott két csapat tagjai (a Budapesti Fazekas Gimnázium és a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai) vettek részt a nemzetközi versenyen Bolognában, amelyen mindkét csapat bronzérmet szerzett.  

2022. május 23. 19:40