Steve Jobs kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Steve Jobs

A XX. Század legbefolyásosabb magyarja

Ez a hét vallási körökben az elmúlás és a feltámadás, az újjászületés hete, s lehet, hogy - kicsit átevezve a világi vizekre, s kikötve a műszaki tudományok talaján - ennek fényében is érdemes visszatekinteni a héten elhunyt Andy Grove-ra, hogy átérezzük: elmúlása milyen veszteség, az informatika - vagy még pontosabban: az emberi képesség - pedig miképp és hányszor született újjá általa. Amerikai tudósítónk Horváth László és harvardos osztálytársa, az Andy Grove által mentorált Tony Kiehn közösen írták a visszaemlékező sorokat, és jó ís így: a megemlékezés is csak részben magyar, ahogy az Intel vezérigazgatója is csak részben volt az... 

2016. március 25. 15:07

Apple múzeum Prágában Steve Jobs szellemében

A Steve Jobs-rajongóknak itt a jó hír, hatalmas Apple múzeum nyílt Prágában. A kiállítást hamarosan virtuálisan is bejárhatjuk - írja az Origo.

Kulcsszavak: múzeum Steve Jobs Apple
2015. december 31. 12:03

Mintha Steve Jobs megelevenedett volna

Steve Wozniak, az Apple társalapítója szerint az új Steve Jobs-filmet látva olyan érzése volt, mintha maga Jobs és a többiek jelentek volna meg a filmvásznon - adta hírül a Deadline.

Kulcsszavak: mozi film Steve Jobs
2015. szeptember 8. 17:41

Tim Cook telefonkönyvében még mindig szerepel Steve Jobs

2013-ben, közel három évvel azután, hogy Steve Jobs meghalt, Tim Cook még mindig tárolta iPhone névjegyzékében az egykori Apple-vezér telefonszámát. Többek között ez derült ki a Becoming Steve Jobs című könyvből.

2015. március 26. 14:22

Oroszország árulja a ledöntött Steve Jobs szobrot

2011-ben, Steve Jobs halála után Oroszországban egy szobrot állítottak az Apple vezér emlékére. A közelmúltban azonban eltávolították helyéről az emlékművet, melyet most áruba bocsájtanak.

2014. december 8. 10:03

Világosság és sötétség, avagy miről szól Steve Jobs emlékművének eltávolíttatása

Újsághír: Elbontották a Steve Jobs emlékére egy szentpétervári egyetem kampuszán emelt iPhone-szobrot, miután a Jobs által alapított Apple amerikai informatikai óriáscég jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Tim Cook nyilvánosan vállalta homoszexualitását. Ennek a hírnek nyomán gondolkodott el az Amerikában élő internetes szakember, Horváth László, hogy vajon a technológiai haladás és a szobordöntés - de úgy is mondhatnánk, hogy Steve Jobs és Vlagyimir Putyin - miképp viszonyulnak egymáshoz.

2014. november 14. 22:06

Hatszázezer dollár egy Apple-ért

Hatszázezer dollárért, azaz 148,2 millió forintért cserélhet gazdát a Christie's aukciósház decemberre meghirdetett New York-i árverésén egy teljesen működő eredeti Apple-1 számítógép, amelyet 1976-ban maga Steve Jobs adott el 600 dollárért szülei kaliforniai házában.

Kulcsszavak: Mac Apple 1 Apple Steve Jobs
2014. november 5. 16:22

Elbontották Steve Jobs emlékművét az oroszok

Elbontották a Steve Jobs emlékére egy szentpétervári egyetem kampuszán emelt iPhone-szobrot, miután a Jobs által alapított Apple amerikai informatikai óriáscég jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Tim Cook nyilvánosan vállalta homoszexualitását.

2014. november 4. 15:43

Bélyegen jelenik meg Steve Jobs képmása

Postai bélyegen jelenik meg Steve Jobs, az Apple néhai alapítójának képmása 2015-ben az Egyesült Államokban - értesült a The Guardian.

Kulcsszavak: Steve Jobs
2014. február 24. 08:45

30 éve jelent meg az első Macintosh

Január 24-én lesz pontosan 30 éve, hogy megjelent az első Apple Macintosh gép, melyet az Apple Lisa ihletett. Az előfutárt Steve Jobs lányáról neveztek el még 1983-ban, egy évvel később pedig az első Macintosh gép is piacra került.

2014. január 20. 10:36

Titkok Steve Jobs első iPhone bemutatójából

Szombaton volt két éve Steve Jobs halálának évfordulója. Ő volt az, aki létrehozta az iPhone-t, és elindította az okostelefon forradalmat. Ám, nem ment olyan tökéletesen minden, mint ahogy azt sokat gondolták.

2013. október 7. 14:19

Két éve hunyt el Steve Jobs

2013. október 5-én van Steve Jobs halálának második évfordulója, melynek alkalmából az Apple jelenlegi feje, Tim Cook körbeküldött egy levelet a dolgozóknak. Az almalogós vállalat atyjára emberek milliói gondolnak ma a világon, hiszen maradandót alkotott.

2013. október 6. 20:42

Steve Jobs háza történelmi jelentőséggel bír

A kaliorniai Los Altosban található 2066 Crist Drive nem akármiről nevezetes: Steve Jobs itt élte kamasz éveit. Ám a helyszín nem csupán emiatt képvisel immáron jelentős történelmi értéket.

Kulcsszavak: Apple 1 ház Apple Steve Jobs
2013. szeptember 24. 17:25

Újabb Apple 1 számítógép talált gazdára

Az igazi ritkaságnak számító Apple 1 egy aukció során gazdára talált, mintegy 400 ezer dollárért, vagyis nagyjából 96 millió forintért.

Kulcsszavak: aukció Apple 1 Steve Jobs
2013. július 12. 14:49

Magyarországon állítják fel az első, életnagyságú Steve Jobs szobrot

Tóth Ernő szobrászművész elkészítette a közelmúltban elhunyt Steve Jobs életnagyságúnál is nagyobb szobrát, a bronz alkotást várhatóan december 21-én avatják fel a Graphisoft parkban, a szoftvergyártó cég épülete előtt.

2011. december 9. 07:14

Steve Jobs magyar bélyegen

A Magyar Posta filatéliai különlegességet bocsát ki Steve Jobs emlékére. A perforált képet is magába foglaló sorszámozott emlékívek korlátozott példányszámban készülnek és egyedi tartóban lesznek elérhetők a filatéliai ritkaságok gyűjtői és a vizionárius zseni emlékét megőrizni vágyók számára.

Kulcsszavak: Steve Jobs
2011. november 28. 16:58

Walter Isaacson: Jobs brilliáns gondolkodó volt

Az Amazon.com-on 35 dollár helyett 17,88-ért megrendelhető az a könyv, amely alig három héttel Steve Jobs halála után máris keménykötésben foglalja össze a zseniális Apple-vezér életét, bemutatva annak privát részleteit is. A bestseller listákat - az előrendelések miatt - már megjelenése előtt vezető könyv megjelentetését a Simon and Schuster kiadó novemberre tervezte, ám Jobs halála miatt felgyorsították a munkálatokat, s ennek köszönhetően az első kötetek október 24-én elhagyhatták a nyomdát.

Kulcsszavak: Steve Jobs könyv
2011. október 25. 14:29

A Graphisoft szobrot állít Steve Jobs emlékére

Szobrot állít a Graphisoft Parkban a legendás Apple-alapító, Steve Jobs emlékére a Graphisoft SE és a Graphisoft Park Kft. - olvasható pénteki dátummal a cég honlapján. A szoboravatást 2011. december 21-re tervezik.

Kulcsszavak: Steve Jobs Graphisoft
2011. október 15. 12:33

Hogyan változtatta meg Steve Jobs a világot? November elsején, délben megtudhatjuk!

Innováció, inspiráció és képzelőerő – ezek azok a szavak, amelyekkel Steve Jobs munkásságát méltatják szerte a világon. Az Apple Inc. október elején elhunyt társalapító-vezérigazgatójáról különleges, egyórás dokumentumfilmmel emlékezik meg a Discovery Channel, melyet közvetlenül Steve Jobs halála után forgattak az Állítólag… műsorvezetőivel. A filmben megszólalnak Jobs közeli munkatársai, barátai, búcsút véve és tisztelegve a géniusz emléke előtt. A film az október 16-i, amerikai világpremier után november elsején lesz látható Magyarországon. 

2011. október 12. 17:48

„A világ elveszített egy látnokot” - Jobs-t gyászolják a számítástechnika óriásai

Barack Obama amerikai elnök hivatalos közleményben emlékezett meg Steve Jobsról, az Apple szerdán elhunyt alapítójáról, akinek halála kapcsán az amerikai számítástechnikai ipar és informatika olyan óriásai nyilatkoztak megrendülten, mint Bill Gates, Michael Dell és Mark Zuckerberg.

Kulcsszavak: CIO Apple Steve Jobs
2011. október 6. 07:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15