A Facebook arcai

Czipperer Dia, 2013. október 1. 15:23

Natalia Rojas, szabadúszó kreatív technikus ötlete volt, hogy egyetlen felületen jelenítse meg az összes jelenlegi Facebook profilképet. A próbálkozás eredménye egy hatalmas interaktív kép a több mint 1 milliárd Facebook felhasználóval, melyek száma folyamatosan növekszik.

Első ránézésre, vagyis egészében látva a képet semmi különös nem tűnik fel, olyan látványt nyújt, mint amikor régen elment az adás a tévében, és mozogtak a kis „hangyák” a képernyőn. Csak mindez színesben, és a mozgást hozzáképzelve.

 

 

Az interaktív kép a több mint 1, 278 milliárd profilképet sűríti egybe, jelenleg ugyanis nagyjából ennyi felhasználója van a Facebooknak, bár másodpercenként növekszik a számuk. Az egyes képekre rá is lehet nagyítani, és ezekre kattintva az adott felhasználó profiljára is eljuthatunk.

 

Minden profil kapott egy saját Face számot, ezek időrendi sorrendben követik egymást a szerint, ki mikor csatlakozott a közösségi hálóhoz. Értelemszerűen Mark Zuckerbergé a Face #1-es szám.

 

A kép jobb sarkába, a location (elhelyezkedés) ikonra kattintva, mi is megtudhatjuk, hányadikak vagyunk a Facebook felhasználók sorában, amit az idővonalunkon is megoszthatunk.

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50