Kapsch Kft.: közel 1 milliárd az első félévben, kerekasztal-vélemény

Kovács Attila, 2000. szeptember 7. 19:31
A Budapesten szeptember 6-7-én a The Economist Conferences által szervezett Kormányzati Kerekasztal egyik fő támogatója volt az osztrák Kapsch AG és annak magyarországi leányvállalata, a Kapsch Telecom Kft.
Az eseményt követő sajtótájékoztatón Karl Kapsch, az osztrák cég igazgatója a kerekasztalon elhangzottakról alkotott benyomásait összefoglalva, rámutatott, hogy amikor a távközlés és IT európai liberalizációs folyamatában a dinamikus piac keretei között szinte hetente születnek új szolgáltatások, a folyamat Magyarországon az EU országaihoz képest nem annyira dinamikusan bontakozik ki.

A szakember szerint ez így nem mehet tovább, továbbmenve, a következő 3 évben a Széchenyi tervben megadottnál többre kellene országunkban beruházni a húzóerőt képviselő kis- és középvállalkozásokba. Távközlési szempontból is szükséges, hogy Magyarország a jelenleginél többet koncentráljon az oktatásra-mondta a Kapsch-vezér.

A tájékoztatón a Kapsch Kft. kiadta jelentését, amely szerint dinamikus gazdasági növekedést követően, közel egymilliárd forintos forgalmat realizálva az év első félévében, a cég 2000-ben megkezdte újabb 3 éves tervének a megvalósítását. Ennek során jelentős beruházásokat, infrastruktúra-bővítést és létszámnövelést terveznek. A kft. árbevétele tavaly meghaladta a 2 milliárd forintot, idén mintegy 20 százalékos létszámbővítés mellett jelentősen tovább szeretnék a forgalmat növelni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59