Interaktív kábeltévés rendszerek a Ciscótól

2000. szeptember 11. 19:53
A Cisco Systems Inc. bejelentette, hogy a norvég Tandberg Television lesz az első műsorszóró, amely hivatalos viszonteladóként és rendszerintegrátorként forgalmazhatja a Cisco műsorszóró hálózati termékeit.
Phil Sorsky, a Cisco kábelrendszerekkel foglalkozó részlegének EMEA-régiójáért felelős igazgatója szerint „az interaktivitás döntő tényező a piaci részesedés növelése szempontjából, ez biztosítja a műsorszóróknak és a szolgáltatóknak az olyan új szolgáltatások beindítását, mint a kívánság szerinti videózás (Video-on-demand), az internetes bevásárlás, a netes játékok, az internetkapcsolat és az elektronikus levelezés előnyeinek élvezete”.

A megállapodás értelmében a Cisco termékek a Tandberg Television 5000 MPEG tömörítési, modulációs és multiplexing berendezéseinek vonalába, illetve a központi fejállomások és műsorszórás-felügyeleti megoldások sorába illeszkednek. E Cisco termékkategóriák közé tartoznak az uBR7246 univerzális szélessávú forgalomirányítók, az INA2320 interaktív hálózati adapterek, a digitális videó műsorszóró (Digital Video Broadcast, DVB) CAR 100 sorozatú kábelkapcsolati forgalomirányítók és a Cisco 6920 RateMUX remultiplexing rendszerek.

Az uBR7246 moduláris felépítésének köszönhetően a kábeltársaságok extra költségek nélkül, közös platformról felügyelhetik a szolgáltatásokat.

A Cisco 6920 RateMUX olyan statisztikai remultiplexing rendszer, amelynek feladata, hogy segítse a kábeltévé-társaságokat a sávszélesség maximális kihasználásában és a digitális videoszolgáltatásban. Lehetővé teszi egyetlen video-adatfolyamon belül több, különbözőképpen multiplexelt csatorna módosítását. A Cisco 6920 RateMUX segítségével a kábeltévé-társaságok olyan szolgáltatásokat indíthatnak, mint a digitális televíziózás, a tetszés szerinti filmek letöltése (video-on-demand, VoD), a near-video-on-demand (NVoD) vagy a hirdetések digitális úton történő közbeiktatása.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55