Windows Server 2008-Cisco WAAS integráció: hatékonyabbá teszi a telephelyek és fiókirodák munkáját

forrás Prim Online, 2008. március 3. 11:02

A Microsoft és a Cisco bejelentették együttműködési szándékukat olyan megoldás kidolgozására, amely a Windows Server 2008 operációs rendszert és a Cisco WAN-optimalizálást együttesen biztosítja. A két cég azt tervezi, hogy a Cisco új, az idei év során piacra kerülő virtualizált WAAS készülékein gyárilag telepített Windows Server 2008-at fog kínálni, így az ügyfelek a meglévő fiókirodai hálózati infrastruktúrájukon használhatnak Windows Server 2008 szolgáltatásokat.

Az integrált megoldás optimalizált architektúrát biztosít a Cisco és a Microsoft ügyfelei számára. Lehetővé teszi, hogy konszolidálják a távoli IT-infrastruktúráikat, és felgyorsítja az alkalmazáselérést az adatközpontból. A Cisco WAN-optimalizálás és a Windows Server 2008 integrációja biztosítja az ügyfeleknek a végfelhasználói teljesítményt az adatközpontok és alkalmazások elérésében, miközben lehetővé teszi a Windows Server 2008 szolgáltatások hatékony rendszerbe állítását – mindezt egyetlen közös, távoli IT-platformon keresztül.

A Windows Server 2008 szolgáltatásai és a Cisco WAAS készülékek kombinációja révén az ügyfelek csökkenthetik a fiókirodákban az eszközök számát és egyszerűsíthetik az informatikai infrastruktúrát. Első lépésként a Cisco WAAS platformján a következő Windows Server 2008 szolgáltatások lesznek elérhetőek: Domain Name System (DNS), Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), Active Directory és Print Services.

A Cisco WAAS egy olyan alkalmazásgyorsító és WAN-optimalizálási megoldás, amely bármely WAN-környezetben működő TCP-alapú alkalmazás teljesítményét optimalizálja. A WAAS termékcsalád közeljövőben megjelenő Windows 2008 szolgáltatásai a Cisco Application Delivery Networks megoldásainak folyamatos fejlődését jelzik. Ezek célja, hogy a hálózatot az alkalmazás-elérés hatékony platformjává tegyék, felgyorsítsák az üzletileg kritikus alkalmazásokat és növeljék biztonságukat.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50