A hackerek okosabbak a Smart TV-knél?

forrás: Prím Online, 2016. január 28. 12:54

A világ legnagyobb „pure-play” biztonságtechnikai vállalata, a Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP) kiadott egy jelentést az EZCast, HDMI kábeles TV-szolgáltatónál talált sérülékenységekről (az EZCast szolgáltatásával az internethez nem kapcsolódó készülékeket lehet Smart TV-vé átalakítani).

Az anyag azt mutatja be, hogyan képes egy hacker teljeskörű, jogosulatlan hozzáférést szerezni egy EZCast előfizető otthoni hálózatához, és így személyes információkat eltulajdonítani, illetve irányítani az otthoni készülékeket.

 

A mintegy 5 millió felhasználót számláló EZCast szolgáltatás alapja egy adapter, mely saját WiFi hálózatán működik és okostelefonnal vagy asztali géppel irányítható. Az eszköz az egyre növekvő, úgy nevezett Internet of Things (IoT) trendet példázza, mely szerint egyre több eszközt csatlakoztatunk az internethez, és amely kapcsán komoly biztonsági kihívásokkal kell szembenéznie mind a felhasználóknak, mind a cégeknek. A Check Point kutatása a legfontosabb kockázati tényezőkre hívja fel a figyelmet: 

 

  • A támadók a Wi-Fi rendszeren keresztül tudnak bejutni és hozzáférni mind az EZCast rendszerhez, mind az otthoni hálózathoz.
  • Ahogy bejutottak, észrevétlenül tudnak mozogni a hálózatokban, így titkos információkhoz férhetnek hozzás és megfertőzhetik az otthoni eszközöket.
  • A támadások távolról is végrehajthatóak; a hackerek bárhonnan el tudják indítani a rosszindulatú kódokat. 

 

„A kutatás betekintést nyújt abba, hogy mi lesz az új alaphelyzet 2016-ban és azután – a cyber bűnözők kreatív módokon használják ki az összekötött világ réseit,” mondta Oded Vanunu, a Check Point biztonsági kutatásokat végző csoportjának vezetője. „Az Internet of Things trend egyre szélesebb körű, aminek következtében az ügyfeleknek és a vállalatoknak fontos foglalkozniuk okos eszközeik védelmével és fel kell készülniük az IoT térnyerésére.”

 

Az IoT az eszközök széles körét foglalja magába – az egyszerű eszközöktől az autókon át a kifinomult ipari rendszerekig. Az EZCast adapter jó példája ennek, tekintve, hogy lehetővé teszi a hálózati adatátvitelt emberek, vagy emberek és gépek közti interakció nélkül. Az IoT piac exponenciálisan nő, alapjaiban meg fogja változtatani nem csak azt, ahogyan a vállalatok, a kormányzatok és a felhasználók lépnek interakcióba a fizikai világgal, hanem ennek a biztonságossá tételét is.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50