Lezárult a Veritas értékesítése

forrás: Prím Online, 2016. február 18. 12:05

Lezárult a Veritas Tecnologies értékesítése, amelynek keretében a Symantec 8 milliárd dollárért eladta adatmentési, archiválási és menedzsment részlegét a The Carlyle Group befektető csoportnak, így az adatkezeléssel foglalkozó vállalat 2016 február 1-től teljesen független, új vállalatként működik tovább.

Az információkezelés területének vezetőjeként újrainduló, független vállalatként működő Veritas, a Gartner 2015-ös Magic Quadrant elemzésében ismét első helyet foglal el a vállalati információ archiválás (Enterprise Information Archiving – EIA) területén, amely pozíciót a vállalat már a 12. egymás követő évben mondhatja magáénak.

 

A Veritas megoldásait jelenleg a Fortune 500 vállalatainak 86 százaléka használja az adatainak eléréséhez, és az információk hatékony kiaknázásához. Az új vezérigazgató, Bill Coleman által vezetett Veritas a gyorsan növekvő adatmennyiség okozta vállalati kihívások megoldására kíván koncentrálni, és olyan szoftvereket és szolgáltatásokat biztosít a szervezetek számára, amelyek elősegítik adataik összegyűjtését, elemzését, optimalizálását és védelmét.

 

„A felhő alapú megoldások korában a szervezetek nagy része nem rendelkezik saját adatközponttal, és általában az alkalmazásaik sem a saját tulajdonuk, ugyanakkor a 21. században a vállalatok számára az adat az egyik legfontosabb érték. Mi egyedi helyzetben vagyunk az adatok kezelésében és megvédésében, és büszke vagyok arra, hogy immár a Veritas családjának tagjaként szolgálhatom vállalatunkat, ügyfeleinket és partnereinket” – mondta Bill Coleman, a Veritas vezérigazgatója.

 

 

cdn.ttgtmedia.com/

 

A Veritas pozíciója lehetővé teszi a folyamatos innovációkat az információkezelés területén, és olyan szegmensekben működhet, amely 2018-ra 24 milliárd dolláros piaci lehetőséget jelenthet.  Ide tartoznak a biztonsági mentési és visszaállítási, az integrált eszközöket tartalmazó, információ elérési és archiválási megoldások, amelyekben a Veritas piacvezető, vagy a második helyen áll a versenyben.

 

A Veritas több mint egy évtizede vezető pozíciót tölt be a Gartner Magic Quadrant elemzésében, mind a vállalati biztonsági mentési szoftverek és integrált eszközök, mind a vállalati adatarchiválás  területén. 

 

A Gartner az e-mailek, közösségi média, valamint fájlok és fáljmegosztó szolgáltatások, illetve a strukturált adatok archiválásának területén működő gyártók termékeit és szolgáltatásait értékelte, és elemzésében vezető helyen tüntette fel a Veritas Enterprise Vault megoldását az e-mailes tartalomrögzítés területén. 

 

Az új verzióval megjelenő Enterprise Vault megoldás egy archiváló platform, amelynek segítségével a szervezetek intelligens módon tárolhatják, és kezelhetik információikat, illetve térképezhetik fel a strukturálatlan adataikat. Az Enterprise Vault 12 csökkenti a biztonsági mentési és adattárolási költségeket, miközben segít a szervezeteknek a fontos információk kiválasztásában, és felhasználásában. A korábbi verziókhoz képest, az Enterprise Vault 12 olyan új funkciókat tartalmaz (Classification, Re-classification, Gated Deletion, Image OCR, Intelligent Review, Accelerator Open Reporting) amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználó szervezetek az üzleti követelményeknek és jogi szabályozásoknak megfelelően tárolják adataikat, növelve az archivált adatok átláthatóságát, és így akár a vállalat működési hatékonyságát is.

 

A Veritas vezetése megfelelő iparági szakértelemmel és vállalkozói sikerekkel rendelkező tapasztalt szakemberekből áll. A 3Com korábbi elnöke és vezérigazgatója, Bill Krause elnökségével vezetett csapat tagja többek között David Scott, a 3Par korábbi elnök-vezérigazgatója, aki egészen a közelmúltig a HP tárolási üzletágának vezető alelnöki és általános igazgatói pozícióját töltötte be. Bill Coleman nagy tapasztalattal rendelkezik az innovatív technológiai vállalatok területén, és korábban többek között a Cassat Inc., és a BEA Systems vállalatainál bizonyított. Vezetése alatt a BEA Systems lett az a szoftvervállalat, amely a leggyorsabban érte el az 1 milliárdos bevételt, és ez a rekordot a mai napig nem sikerült senkinek megdöntenie. A The Carlyle Group támogatásával a Veritas gyorsabban, és hatékonyabban fejlesztheti új megoldásait, amelyek igazodnak az adatkezeléssel foglalkozó terület gyors növekedéséhez.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50