A Balabit Shell Control Box az első magyar megoldás a Microsoft Azure Marketplace-en

forrás: Prím Online, 2016. április 6. 08:55

Megjelent a Balabit tevékenység felügyeleti megoldásának legfrissebb verziója, mely mostantól a Microsoft nyilvános felhő környezetében is képes a felhasználói aktivitások valós idejű monitorozására.

A kontextus alapú biztonságtechnikai megoldások vezető gyártójaként ismert Balabit bejelentette a Shell Control Box (SCB) névre keresztelt tevékenység felügyeleti megoldásának legfrissebb verzióját, amely mostantól a Microsoft felhős piacterén, az Azure Marketplace-en is elérhető. Az SCB 4 F2 verzióját San Franciscóban az RSA 2016 konferencián mutatta be először a vállalat, egyik legfontosabb újdonsága pedig a Microsoft Azure nyilvános felhő platformjának kiterjesztett támogatása, ami lehetővé teszi a kiemelt jogosultságú felhasználók tevékenységének auditálását mind a helyben telepített, mind a felhő alapú környezetekben. Az új platform támogatásával a termék nem csak a nagyvállalatok, hanem a kkv szektor számára is egyszerűen elérhetővé és pár óra alatt telepíthetővé válik.

 

„A Shell Control Box aktuális verziójával megkezdtük utazásunkat a felhők közé, mely úton a Microsoft Azure integráció jelenti az első komoly mérföldkövet. Tapasztalataink szerint a felhő szolgáltatások adoptálásának a legfőbb akadályát továbbra is az adatbiztonsági incidensektől való félelem jelenti. Ezt a gátat szeretnénk lebontani azáltal, hogy olyan megoldást kínálunk, amely valós időben képes monitorozni a felhasználók tevékenységét, és nem csak pontos választ ad arra a kérdésre, hogy ki mit csinált a szervezet érzékeny adataival, hanem automatikus beavatkozással meg is akadályozza az incidensek bekövetkezését. Szintén fontos újdonságnak számít, hogy az SCB széleskörűen integrálható a Balabit viselkedéselemző (UBA – User Behavior Analytics) megoldásával a Blindspotter-rel, amely az SCB által összegyűjtött aktivitás információk révén minden eddiginél pontosabb felhasználói viselkedésprofilokat képes alkotni.” – mondta el Krasznay Csaba a Shell Control Box termékemenedzsere.  

 

„A Microsoft beépített biztonsági megoldásai - és a független partnerek által szállított technológiák – együtt garantálják, hogy agilis, mindenre kiterjedő biztonsági platformot kínálhassunk. Az ügyfeleink azáltal, hogy a felhőbe költöztetik informatikai folyamataikat, a legmodernebb platformokat és megoldásokat vehetik igénybe, ezzel növelve biztonsági szintjüket. A Microsoft-ot folyamatos technológiai invesztíciója, magas kompetenciája és az általa alkalmazott irányelvek különböztetik meg más szolgáltatóktól, és ez eredményezi azt, hogy mára a Fortune 500 vállalatok nyolcvan százaléka használja a Microsoft Azure kínálta szolgáltatásokat, és épít skálázható, megbízható Big Data, Enterprise, Gaming, Mobile, Parallel, SaaS és Web alkalmazásokat. Örömmel üdvözöljük a Balabitot, az egyik vezető európai biztonságtechnikai gyártót is a Microsoft Azure platformon” – tette hozzá Simándi Andrea a Microsoft Magyarország szenior jogásza. 

 

Shell Control Box 

A Shell Control Box (SCB) egy tevékenység felügyeleti berendezés, amely a távoli szerverekhez, virtuális asztalokhoz és hálózati eszközökhöz való hozzáférést ellenőrzi, és a rendszerekhez csatlakozó felhasználók munkafolyamatait kereshető, filmszerűen visszajátszható audit trail állományokban rögzíti. Az SCB egy gyorsan telepíthető nagyvállalati megoldás, mely a legszélesebb körű protokoll támogatást biztosítja a piacon. Kliens- és szerver független eszközként, zökkenőmentesen integrálható a meglévő vállalati infrastruktúrába.

 

Az SCB a Balabit által kínált Contextual Security Intelligence Suite alap komponense, amely a vezető naplómenedzsment, tevékenységfelügyeleti és felhasználói viselkedéselemző megoldásokat integrálja a biztonsági incidensek megelőzése érdekében. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50