Schröder az internetbűnözés ellen

MTI Sajtóadatbank, 2000. október 27. 09:06
A német kancellár szerint globális szabályokat kell kidolgozni az interneten terjedő bűnözés visszaszorítására, a vezető ipari hatalmak szakérői szerint azonban még csak nem is körvonalazódik egyetértés ebben a kérdésben az egyes országok között.
Gerhard Schröder csütörtöki hannoveri beszédében azt mondta: az internetbűnözés mára világproblémává vált, a ellene folytatott harc is globális intézkedéseket, jobb nemzetközi együttműködést és kötelező érvényű minimumszabályozókat követel.

Schröder nem részletezte, hogy mely területeken lát szükségesnek ilyen jellegű szabályozást, az ellenzéki CSU internetügyekért felelős szóvivője azonban a Reutersnek csütörtökön azt mondta: egyebek mellett a gyermekpornográfia és a kemény pornó egyes fajtái ellen kellene nemzetközi egyezményekkel fellépni. Martin Mayer szerint emellett az erőszakra buzdító felhívásoknak és például az atombomba gyártási leírásának sem szabadna megjelennie a világhálón.

A nyolc vezető ipar ország (G8) internetszakértőinek csütörtökön befejeződött berlini konferenciáján azonban olyan vélemény alakult ki, miszerint nem lesz könnyű nemzetközi szabályokban megállapodni, mivel komoly nézetkülönbségek vannak az egyes országok között. Az ilyen szabályozásnak figyelembe kellene vennie mindenféle kulturális különbséget, s a nemzetközi közösség egyelőre nincs abban a helyzetben, hogy közös szabályokról tudjon megállapodni - mondta a Reutersnek az egyik küldött.

Kulcsszavak: szabályozás jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14