Privatizálják az Antenna Hungáriát

MTI Sajtóadatbank, 2000. november 17. 14:54
Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV)Rt., valamint az Antenna Hungária (AH) Rt. november 27-től kínálja a távközlési és műsorszóró társaság részvényeit megvételre hazai és nemzetközi befektetőknek - derül ki a két társaság sajtóközleményéből, amelyet pénteken Budapesten sajtótájékoztatón ismertettek.
A közlemény szerint az értékesítendő részvények számát úgy határozzák meg, hogy a tőkeemeléssel egybekötött privatizációs tranzakció befejeztével az ÁPV tulajdonrésze az AH-ban a törvény által meghatározott 50 százalék plusz 1 szavazat felett maradjon.

A magánszemélyek legalább 250 ezer darab, az ÁPV által felajánlott részvényt jegyezhetnek a hazai nyilvános forgalomba hozatal során. A csomagból 200 ezer részvényt kárpótlási jegy ellenében, az alanyi jogon kárpótolt belföldi és külföldi magánszemélyek részére, 50 ezer részvényt pedig készpénzfizetés ellenében belföldi magánszemélyek vehetnek meg.

Ezen túlmenően a két társaság hazai és nemzetközi intézményi befektetőknek, a belföldi nyilvános értékesítéssel egy időben zajló nemzetközi zártkörű tranzakció keretében kínál fel részvényeket megvételre.

Az AH dolgozói a januárban induló munkavállalói részvényértékesítési program keretében 255 ezer részvényt vehetnek meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14