Két új LG projektor debütál az IFA-n

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 23. 11:37

Az immár hatodik egymást követő évben a LED-projektorok piacvezető gyártójának számító LG Electronics (LG) két új készülékkel erősíti tovább pozícióját. A dél-koreai gyártó Európa legnagyobb fogyasztói elektronikai és háztartásigép-kiállításán mutatja be az ultrarövid vetítési távolságú (Ultra Short-Throw – UST) ProBeam UST lézerprojektort (HF85JA) és az LG MiniBeam LED-projektort (PH30JG). 

A két új modell bemutatása szervesen illeszkedik az LG stratégiájába, amelynek lényege, hogy kiterjessze a vállalat vezető szerepét a várakozások szerint a következő három évben 5,7 milliárd dollárosra növekvő LED- és lézerprojektor-piacon.  

 

A Full HD (1080p) felbontású kép vetítésére képes LG ProBeam UST valódi moziélményt nyújt, az ultrarövid vetítési távolságnak köszönhetően a legtöbb otthoni projektor használatára jellemző bonyodalmak nélkül. Az UST projektorok legfőbb kényelmi előnyét az adja, hogy használatukhoz nincs szükség sem professzionális telepítésre, sem zavaró kábelkötegekre, sem pedig számottevő helyre a projektor és a vetítővászon vagy falfelület között. A ProBeam UST mindössze 12 centiméter távolságból képes 100 colos, azaz mintegy 2,5 méteres átlójú képet vetíteni, amihez ráadásul külön állványra sincs szükség: elég csak ráhelyezni bármely, megfelelő magasságú bútorra és már kezdődhet is a mozizós este. Az ultrarövid vetítési távolságnak köszönhetően pedig az sem fordulhat elő többé, hogy belegyalogolunk a képbe, amikor újabb adag frissítőért vagy ropogtatnivalóért indulunk.

 

 

Azért sem kell aggódnunk, hogy vajon egy napfényes szobában hatékonyan működik-e a projektor, hiszen a HF85JA modell akár 1500 ANSI lumen fényerőre képes, ami az előző modell teljesítményének másfélszeresét jelenti, ráadásul a fényforrás elképesztően tartós, akár 20.000 óra üzemidőt is kibír. A vetített kép 150.000:1 kontrasztaránya a garancia arra, hogy a tévéműsorok vagy mozifilmek képsorait élesen és pontosan adja vissza a projektor, a lézermotor innovatív „I” alakú kialakításának köszönhető karcsú formáival pedig bármilyen enteriőrben nagyszerűen mutat.

 

A projektor számos lehetőséget kínál arra, hogy akár több, vezeték nélküli hangszóróhoz vagy fejhallgatóhoz csatlakoztassuk. A LG Pro Beam függőleges és vízszintes trapéztorzítás-korrekcióra is képes, ami a készülék elhelyezése terén olyan szabadságot nyújt, amelyről más projektorok esetében nem is álmodhatnánk. Az LG prémium kategóriás termékének különlegességei között megtalálható a díjnyertes webOS okostévé-platform is, amely révén videostreaming-szolgáltatások napról-napra bővülő palettájához férhetünk hozzá.

 

 

Szintén az idei IFA-n mutatkozik be a hihetetlenül könnyen használható, a felhasználók számára páratlan szabadságot nyújtó hordozható projektor, a legújabb LG MiniBeam. A HD képminőséget nyújtó készülék beépített akkumulátora akár négyórás üzemidőt tesz lehetővé, így egy táborozás, kerti összejövetel során, vagy akár a hotelszobánkban két egész estés mozifilmet is végignézhetünk anélkül, hogy hálózati áramforráshoz kellene csatlakoztatnunk a projektort. A PH30JG modell egyik legmeggyőzőbb funkciója az ún. Multi-Angle Projection, amely lehetővé teszi, hogy az akár 70 fokos szögben megdöntött projektorral vetítsünk magasan a falra vagy a plafonra, külön állvány használata nélkül. A készüléken megtalálható USB Type-C csatlakozó révén a projektor egyszerűen összekapcsolható más eszközökkel, például laptopokkal illetve okostelefonokkal, így azon túl, hogy képes ezek képernyőjének tükrözésére, egyetlen kábellel tölteni is tudja a csatlakoztatott eszközöket a beépített, 9000mAh-s akkumulátoráról. A MiniBeamhez Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakoztathatunk külső audioeszközöket, azaz vezeték nélküli hangszórókat, okostelefonokat vagy akár autónk Bluetooth-kompatibilis hangrendszerét.

 

 

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy régóta vezető szerepet töltünk be a hordozható LED-projektorok világpiacán” — mondta Jang Ik-hwan, az LG Electronics IT-üzletágának elnöke. „Az IFA-n bemutatkozó, kiemelkedően kényelmesen használható és megbízható projektoraink magával ragadó, csúcsminőségű házimozi-élményt nyújtanak a felhasználók számára.”

 

 

 

A berlini IFA szakkiállítás látogatói szeptember 1-6. között személyesen is kipróbálhatják az LG legújabb projektorait a vállalat standján (Messe Berlin, 18. csarnok).

 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50