Egyedi kollekcióval ünnepli Forma-1-es jelenlétét a Casio Edifice

forrás: Prím Online, 2018. március 1. 12:48

Március 25-én az Ausztrál nagydíjjal ismét kezdetét veszi a Forma-1. A Kashio Seisakujo által 1946-ban alapított Casio óramárka idén ünnepli 10 éves jelenlétét a száguldó cirkuszban. „Ennek apropójából a cég egyedi kollekciót dob piacra, melynek darabjai tökéletes összhangban vannak a Forma-1 dinamizmusával és csillogásával” – jegyezte meg Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

A Casio Edifice először 2008-ban jelent meg a versenysorozatban a Red Bull Racing partnereként. A japán gyártású és fejlesztésű órákat olyan futamgyőztes pilóták viselték a paddockban és azon kívül, mint David Coulthard, Mark Webber vagy éppen Daniel Ricciardo. A sportos és elegáns karórák a csapat első, 2009-es futamgyőzelménél is jelen voltak, de Sebastian Vettelt is végig kísérték mind a négy világbajnoki győzelemének megszerzésénél. Az együttműködés keretében a Casio David Coulthard és Sebastian Vettel tiszteletére is kiadott limitált szériás karórákat. 

 

„2016-ban az együttműködést a japán márka a Scuderia Toro Rosso csapattal folytatta, melynek kiemelt partnere lett. Ennek köszönhetően a Forma-1 legnagyobb tehetségei, Max Verstappen és Carlos Sainz is büszkén viselhették az órákat” – emlékeztetett a Casio termékmenedzsere. A partnerkapcsolat sikerességét jelzi, hogy a felek a következő két szezonra vonatkozóan, egészen 2019 végéig folytatják az együttműködést. A Scuderia Toro Rosso csapat idén is a francia Pierre Gasly-vel és a brit Brendon Hartley-vel vág neki a Föld 21 különböző pontján zajló küzdelmeknek. 

 

A Casio 10 éves Forma-1-es jelenlétére utaló limitált szériát három Edifice karóra alkotja. Egy fémszíjas EFR-557TR-1AER, egy műanyagszíjas EFR-557TRP-1AER, valamint egy szövetszíjjal ellátott Casio EQB-800TR-1AER-es modell jutott szerephez benne. Mindhárom óra számlapja magán viseli a Scuderia Toro Rosso-csapat egyedi arculati színeit. A mutatók pedig a versenyautók jellegzetes sebességmérőire hasonlítanak a tökéletes hatás érdekében. „A kollekció csúcsát egyértelműen a szövetszíjas képviseli, mely a másik két változattal ellentétben nem elemes, hanem Solar-technológiát használ, így nincs többé szükség elemcserére. A Bluetooth-kapcsolatnak köszönhetően pedig IOS, vagy Android-rendszerű mobiltelefonokkal is képes kapcsolatot teremteni” – hangsúlyozta a Casio termékmenedzsere. 

Ezeknél az óráknál a köridő mérése kulcsfontosságú szempont, éppen ezért az EFR-557TR-1AER-es, valamint EFR-557TRP-1AER-es változat 1 másodperces stopper funkcióval van ellátva, mely 10 percig képes mérni a köridőt. A Casio EFR-557TRP-1AER-es pedig még ennél is fejlettebb teljesítményre képes, ugyanis 1/1000 másodperces mérési funkcióval rendelkezik, melynek mérési ideje eléri a 24 órát. Memóriájában 100 rész- és köridő kereshető vissza. A mérés megkezdése előtt az óra hanggal jelez, így viselőjének nem kell a stoppert figyelnie a sporttevékenység közben. 

 

A különleges kollekció már előrendelhető a hazai kereskedésekben. A két elemes változat ajánlott fogyasztói ára 63.990 Ft, míg a Solar-technológiásé 225.990 Ft.

Kulcsszavak: Forma 1 karóra óra Casio

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50