Egyetem és szoftvergyártó megállapodása Debrecenben

MTI Sajtóadatbank, 2000. december 12. 10:48
Szoftverlicenc-támogatásról szóló együttműködési megállapodást írtak alá hétfőn a Debreceni Egyetem (DE) és a SAS Institute Kft. vezetői.
A megállapodás megkötése alkalmából Fésüs László akadémikus, az egyetem rektora hangsúlyozta: a megállapodás a hallgatók "piaci értékének" növekedése, valamint a képzés szempontjából egyaránt fontos és mindkét partner számára előnyös.

Musza István, a SAS Institute Kft. igazgatója elmondta: elsőként a Debreceni Egyetemmel kötöttek átfogó, egyetemi szintű megállapodást. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a szoftvergyártó cég már korábban rendkívül jó kapcsolatokat alakítottak ki a DE elődintézményeivel, az orvosegyetemmel, az agráregyetemmel, illetve a Kossuth Lajos Tudományegyetemmel.

A SAS egyetemi programja 1999-ben nemzetközi kezdeményezésre indult útjára Magyarországon - mondta el az igazgató.

Az amerikai központú cég támogatni kívánja a felsőoktatás modern szoftverekkel való ellátottságát, ezzel is színvonalasabbá és naprakészebbé téve a magyar felsőoktatást.

Az együttműködési megállapodás értelmében a DE 2 millió euró értékű szoftvercsomagot kapott, és rendkívül kedvező kondíciók mellett juthatnak hozzá különböző technikai eszközökhöz.

A SAS ugyancsak e program keretében Masters'Club néven ingyenes diákklubot működtet, amely nyitott a nappali tagozatos hallgatók számára. E klub programjában speciálisan diákoknak szervezett szemináriumokat és tanfolyamokat tartanak, de lehetőséget nyújtanak a SAS ügyfeleinek szervezett rendezvényeken, konferenciákon való részvételre is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01