Kutatási együttműködés a Ricoh és az MTA SZTAKI között

forrás Prim Online, 2007. június 28. 13:38

Három évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Ricoh Company Ltd. és az MTA SZTAKI a következő generációs webalapú csoportmunkaszoftverek fejlesztése érdekében.

Elindult a Ricoh Company Ltd. és az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézetének három évre szóló közös kutatási projektje. Az idén januárban aláírt együttműködési megállapodás keretében az MTA SZTAKI a következő generációs webtechnológia alapú csoportmunkaszoftverek kutatás-fejlesztésében működik együtt a japán vállalattal.

A kutatási programot az MTA SZTAKI Elosztott Rendszerek Osztálya (DSD) vezeti, amely informatikai alap- és alkalmazott kutatási, fejlesztési és szolgáltatási tevékenységeket végez, többek között elosztott hálózati rendszerek, world wide web portálok és -alkalmazások, csoportszoftverek, digitális könyvtárak, továbbá mobilalkalmazások területén.

A közös kutatás során azt vizsgálják, hogy a web milyen módon alkalmazható a jövőben a cégek közötti és cégeken belüli kölcsönös információmegosztásra. A jövő csoportmunkáját az abban résztvevő szervezeti egységek organikusan szervezett, a feladatok elosztásán alapuló, projektekbe szervezett párhuzamos tevékenységek fogják jellemezni. A Ricoh Company Ltd. célja ezen tevékenységek feltérképezése és vizsgálata. A Ricoh a magyarországi kutatások eredményei révén kívánja megelőzni versenytársait a csoportmunka szoftverrendszerek területén.

A Ricoh Company Ltd.-nek számos kutatási projektje folyik világszerte, az Egyesült Államokban, Kínában és Európában egyaránt folytat kutatás-fejlesztési tevékenységet. A vállalat most azért döntött Neumann János, a számítógép szülőatyjának hazája mellett, mert Magyarország mind a mai napig rendkívül magas tudományos és technikai szakismerettel rendelkezik. Ezen kívül az MTA SZTAKI már eddig is figyelemre méltó eredményeket ért el a különböző web- és egyéb alkalmazások területén, melyet most a közös kutatások révén kívánnak előrevinni.

„Jelen megállapodás jelentőségét jól mutatja, hogy Európában, Magyarországon kívül csak Németországban végez a Ricoh kutatás-fejlesztést” – mondta Sótér Krisztina, a Ricoh Hungary marketingkommunikációs menedzsere. „Nagyon örülünk annak, hogy anyavállalatunk választása Magyarországra esett, hiszen ez egy újabb elismerése a magyar szaktudásnak, a hazai szellemi tőkének.”

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14