Oroszország - kulcsfontosságú a távközlés

MTI Sajtóadatbank, 2000. december 22. 09:04
Az orosz kormányfő az orosz távközlési szektor távlati terveit megvitató kormányülésen elsőrendű fontosságúnak nevezte az ágazatot és milliárdos kilátásokat helyezett kilátásba a fejlesztés számára.
Egy csütörtökön közzétett tanulmány szerint a mobiltelefonok száma a jelenlegi 2,9 millióról Oroszországban 2010-re 22,2 millióra nő. A legnagyobb akadály a szektor fejlődésében a hiányzó tőke - jelentette ki Kaszjanov.

A következő tíz évben 33 milliárd dollárnak megfelelő összeget fektetnek a távközlési hálózat fejlesztésébe, s a telefon- és internet-hozzáférés is megsokszorozódik a következő években.

A külföldi befektetők részvételének jogi alapjai mindazonáltal nem teljesen tisztázottak - bírálják a pénzügyi szakértők. Ha az orosz fél úgy dönt, hogy ellenőrző többséget tart fenn magának a távközlési cégekben, akkor nem lehet jelentős külföldi befektetéssel számolni, írja a Szevodnya című lap pénteki számában.

Ha az orosz távközlési szektor tízéves fejlesztési tervét ebben a formában hagyják jóvá, azok a cégek, amelyek többségi vagy teljes tulajdonlással folytatnak ügyleteket a szektorban kénytelenek lesznek részesedésüket kisebbségivé változtatni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14