A tévék vehetik át a wifi-hotspotok helyét a hotelekben az LG új rendszerével

forrás: Prím Online, 2019. július 9. 15:04

Az LG bemutatta megbízható, hotelek számára kifejlesztett televíziós menedzsmentplatformjának új verzióját: a Pro:Centric Direct 3.0 a korábbi rendszer sikeres funkcióira épít, miközben a mindennapi szállodairányítást forradalmasító, új megoldásokat kínál. A hotel televízióira épülő platformmal a szállodavezetők megkönnyíthetik a vendégekkel való kommunikációt, hiszen az eszközök távoli irányításával a látogatók személyre szabott információkat kaphatnak, valamint a készülékeken keresztül kommunikálhatnak a recepcióval.

 

Összekapcsolt eszközök a hotelszobában

A felhasználók fokozatosan hozzászoknak ahhoz, hogy saját otthonaikban összekapcsolt rendszerekben használják eszközeiket, számos hotel azonban nehezen tartja a lépést ezzel. Az LG Pro:Centric Direct 3.0 használatával a vendégek a lámpákat, a függönyöket, de akár a zárakat is irányíthatják hotelszobájuk televízióján keresztül. A Pro:Centric Direct 3.0 a Zigbee szabványt alkalmazza az IoT készülékek televíziós rendszerbe való integrálására. Ez azt jelenti, hogy a szállodatulajdonosok távolról, szobánként vagy szobablokkonként változtathatják vagy telepíthetik a rendszerbeállításokat. A Pro:Centric Direct 3.0 rendszerrel a szállodatulajdonosoknak nem kell azzal bajlódniuk, hogy egy harmadik fél megoldásait integrálják, hiszen semmilyen más hotelmenedzsment-rendszer nem biztosít házon belüli IoT megoldást. A televíziók, a menedzsmentplatform és az IoT integráció mind egyetlen könnyen telepíthető rendszer részét képezik.

 

Szállodai kényelem hangutasításokkal

Számos szállodai vendég használja már saját otthonában is a Siri, az Alexa vagy a Cortana hangalapú asszisztenseket, a Pro:Centric Direct 3.0 rendszerrel pedig a szállodatulajdonosok ugyanezt a kényelmet vendégeiknek is biztosítani tudják. A beépített hangvezérlő rendszeren keresztül a látogatók egyszerű verbális utasításokkal irányíthatják a televíziót és a többi rendszerbe kapcsolt eszközt, így például nem lesz többé szükségük a távirányítóra ahhoz, hogy lefekvés előtt kikapcsolják a tévét. Amikor felkelnek, megkérdezhetik a készüléktől az aznapi időjárást és információkat kérhetnek a környékbeli látnivalókról is. Minden, ami a tévékészüléken történik önállóan, felhőben tárolt adatok használata nélkül jelenik meg, így a rendszeradatok mindig biztonságban vannak, megfelelve az európai adatvédelmi törvényeknek.

 

 

Wifi a vendégeknek és az alkalmazottaknak

A Pro:Centric Direct 3.0 rendszerrel a webOS okostévés platformmal ellátott televíziók wifi hot-spotként használhatók, ami leegyszerűsíti a vendégszobák hálózati lefedettségének bonyolult, de szükséges kérdéskörét. A szálloda közös tereiben elérhető hálózatok köztes funkciót tölthetnek be, extra lefedettséget biztosítva a vendégszobákban további hozzáférési pontok megvásárlása és telepítése nélkül. Nincs szükség jeltovábbítóra a különálló, virtuális helyi hálózatok (VLAN) létrehozásához sem, a szobánként elkülönített hálózatok pedig még biztonságosabb internethasználatot biztosítanak a hotelek és vendégek számára. A Pro:Centric Direct 3.0 rendszerrel a szállodatulajdonosok távoli eléréssel változtathatják meg a jelszavakat és a hálózatok neveit, kapcsolhatják ki vagy be őket, és ellenőrizhetik a csatornák jelerősségét. Ugyanezt különféle HSIA (High Speed Internet Access) hardverszolgáltatók vezérlőjén keresztül is megtehetik.

 

Újragondolt, népszerű funkciók

Az új funkciók bevezetésével az LG azokat a korábbi megoldásokat sem hagyta el, melyek első körben népszerűvé tették a Pro:Centric Direct rendszert, amely így továbbra is kényelmes és megbízható alternatívát kínál az eszközök távoli irányítására és személyre szabására. A Full HD minőségű témasablonok az új verzióban már beépítve találhatók meg, így immár az egész felhasználói felület ezt a képminőséget garantálja.

 

Az új LG Pro:Centric Direct olyan képességeket adott egy már népszerű platformnak, melyeket semmilyen más megoldás nem biztosít a piacon: ez a jelenleg elérhető legstabilabb, legrugalmasabb és legköltséghatékonyabb hotelmenedzsment-megoldás mind rádiófrekvenciás, mind internetalapú hálózatok esetén.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36