Négyrészes dokumentum sorozat indul az HBO GO-n az Athletico Madrid volt tulajdonosáról

forrás: Prím Online, 2019. július 11. 13:12

Az HBO Europe július 14-én mutatja be AZ ÚTTÖRŐ (EL PIONERO) című spanyol dokumentumsorozatát, amely a spanyol politikusról, futballmogulról és ingatlanmágnásról, Jesús Gilről szól – az elmúlt évtizedek egyik legizgalmasabb és legmegosztóbb közszereplőjéről. A sorozat négy egyórás epizódon keresztül mutatja be Gil változatos életét archív felvételek, sosem látott személyes anyagok és a hozzá közelállókkal készült exkluzív interjúk felhasználásával.

Jesús Gil életpályája az elmúlt évtizedek egyik legmeglepőbb és legkülönlegesebb európai sztorija. Sajátos személyiségű ember volt, aki a politika, a futball és az ingatlanberuházások terepén is új játékszabályokat vezetett be Spanyolországban. Az ellentmondásos, excentrikus és semmit sem tisztelő Gil tudta, hogyan szólítsa meg az embereket, és a spanyol tömegmédia kedvencévé vált. Ám mivel folyton áthágta a törvényt, az igazságszolgáltatás éveken keresztül üldözte, míg végül az Atlético Madridnál – a futballklubnál, amelynek 16 éven át elnöke volt – közbeléptek, és elmozdították marbellai polgármesteri pozíciójából. AZ ÚTTÖRŐ történetének bizonyos elemei a világ minden pontján ismerősen hangzanak napjainkban is, és felvetik a kérdést, hogy miért hagyjuk, hogy ilyen figurák elbűvöljenek bennünket.

 

 

AZ ÚTTÖRŐt Enric Bach rendezte, aki a sorozat producere és írója is egy személyben. Együttműködése a barcelonai székhelyű JWP produkciós céggel 2015-ben indult, azután, hogy hét évet töltött a Salvados című heti hírműsor vezető szerkesztőjeként. 2011-ben rendezte meg első dokumentumfilmjét, a Dimanche à Brazzaville-t, amely 11 nemzetközi díjat nyert. Emellett a Muerte en León című dokumentumsorozat koproducere és társírója is volt.

 

Justin Webster nemzetközileg elismert dokumentumfilmes, aki markáns történetmesélési stílusáról, illetve olyan munkáiról ismert, mint az I Will Be Murdered (legjobb rendező, FICCI, 2014), az FC Barcelona Confidential (Prix Europa, 2014), a Gabo, The Creation of Gabriel García Márquez (Nemzetközi Emmy díj-jelölés, 2016), a Win! (Tribeca-filmfesztivál versenyprogram, 2016) és a The End of ETA (San Sebastian-i nemzetközi filmfesztivál, 2016).

 

A rendező, Enric Bach nyilatkozata: “Évek óta álmodtam a THE PIONEER-ről, és ez a projekt most egy nagyszerű csapat kitartásának és munkájának köszönhetően valóra válik. Jesús Gil élete minden elemet felvonultat, ami egy izgalmas sztorihoz kell, kezdve a legfontosabbal: a kiszámíthatatlan és sokszínű főhőssel, aki képes szembemenni a törvényekkel és intézményekkel, miközben elképesztő karizmájával elbűvöli a nézőket és a választókat.”

 

 

“AZ ÚTTÖRŐ remek lehetőséget biztosít arra, hogy napjaink társadalmát egy olyan egyedülálló figurán keresztül vizsgáljuk meg, aki éveken keresztül a bűvöletében tartott egy egész országot, és még ma is élénken él mindenki emlékezetében. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a sorozat látványosan gazdagítja majd a szolgáltatásunkat és a brandünket. Meglepetéseket és izgalmakat tartogat, akárcsak maga Jesús Gil annak idején. Enric és a JWP teljes csapata odaadóan dolgoznak azon, hogy történetét életre keltsék” – mondta Miguel Salvat, az HBO España saját gyártású tartalmakért felelős vezetője.

 

A sorozat executive producere az HBO Europe részéről Miguel Salvat és Hanka Kastelicová.

 

A sorozat premierje július 14-én, vasárnap lesz az HBO GO-n, eredeti nyelven, magyar felirattal. A TV premier augusztus 1-én lesz az HBO-n.

 

Feliratos előzetes: 

Kulcsszavak: HBO GO HBO

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50