NMHH Médiatanács: Ismét szólhat a Rádió 1 Dunaföldváron, Baján, Szekszárdon és Pakson

forrás: Prím Online, 2019. október 3. 15:10

Túlnyomórészt rádiós döntésekkel foglalkozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. Négy helyi frekvenciapályázat nyerteseiként a Rádió 1-gyel hálózatba kapcsolódó rádiók szólhatnak majd újra; a Mária Rádió szolgáltatójának kérelmére a grémium hozzájárult ahhoz, hogy egy gödi és egy törökbálinti frekvencián később induljon a szolgáltatás; a testület emellett bírságot szabott ki a Civil Rádió szolgáltatójára, amiért nem tartotta be szerződéses vállalásait.

Rádiós pályázatokkal kapcsolatos döntések

A testület döntése szerint a Dunaföldvár 106,5 MHz, a Baja 94,3 MHz, a Szekszárd 91,1 MHz és a Paks 107,5 MHz helyi frekvenciák kereskedelmi használatára kiírt pályázati eljárások nyertese az Alisca Network Kft., amely a Radio Plus Kft.-vel hálózatba kapcsolódva használja majd újra a jogosultságait 106,5 Rádió 1, 94,3 Rádió 1, 91,1 Rádió 1 és 107,5 Rádió 1 neveken.

 

A körzeti vételkörzetű Miskolc 95,1 MHz frekvencia közösségi jellegű használatának pályázati felhívására beérkezett ajánlat alaki vizsgálata után a grémium hiánypótlásra szólította fel az egyedüli pályázót, a Magyar Katolikus Rádió Alapítványt. A Békés 94,4 MHz helyi frekvencia kereskedelmi használatára kiírt pályázati eljárás eredménytelen lett, mivel az egyedüli induló pályázati ajánlata érvénytelen volt. A Médiatanács a szolgáltató kérelmére hozzájárult ahhoz, hogy az FM 4 Rádió Kft. a Göd 97,3 MHz és a Törökbálint 97,6 MHz frekvenciákon 2019. október 4-e helyett legkésőbb 2020. január 4-én kezdhesse meg közösségi jellegű szolgáltatását Mária Rádió néven vételkörzet-bővítéssel.

 

Médiafelügyeleti döntések

A budapesti körzeti, közösségi Civil Rádió szolgáltatójára százezer forintos bírságot szabott ki a testület, amiért egy júniusi adáshéten a szerződésében meghatározott vállalásaihoz képest a rádió kevesebb szöveget, magyar zenét, hírt, közszolgálati és nemzetiségi műsort és több ismétlést tett közzé.

 

A Médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.

 

A grémium heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is – a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

360 fokos felmérést készített az IAB az influencerpiacról

Kik, milyen platformokon és hányan követnek ma influencereket? Mennyire tartják őket hitelesnek, és hányan vásárolnak terméket ajánlásaikra? Milyen típusai vannak az influencertartalmat fogyasztóknak? És a piaci szakemberek vajon mennyire látják hatékonynak az influenceres együttműködéseket?

2024. május 10. 20:41

Csúcstechnológiás cukormonitorozó rendszert vezet be itthon a magyar 77 Elektronika Kft.

A száz százalékban magyar 77 Elektronika Kft. új generációs, folyamatos cukormonitorozó rendszert vezet be itthon. A hazai piacon úttörőnek számító, magyar nyelven működő, egybeépített szenzor-távadó eszköz az eddiginél sokkal felhasználóbarátabb megoldást biztosít a diabéteszesek számára, amely a nap 24 órájában folyamatosan méri a szöveti cukorszintet. 

2024. május 10. 19:25

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Magyar szakember nyerte az International Loyalty Awards „Év Embere” díját

Kecsmár Zsuzsa, az Antavo Loyalty Cloud társalapítója és stratégiai vezetője nyerte idén a nívós „Év Embere” díjat a Dubaiban megrendezett International Loyalty Awards-on.

2024. május 10. 16:00

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

2024. május 10. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36