A "Big"-ek közé tör

Fekete Gizella, 2001. január 14. 16:24
Egyesítette magyarországi vállalatait, és Budapestre helyezte informatikai alapú tanácsadói tevékenységének központját a német Horváth & Partner GmbH. A január 1-jével megvalósult szervezeti átalakulás után a magyar vállalat a hazai piacon a legnagyobb tanácsadó cégek versenytársává válik.
Az egyesülést követően ugyanis a vállalati működés korszerűsítésére szakosodott, s most egyesülő két tanácsadó cég, az 1989 óta működő IFUA Horváth & Partner Kft. - amelynek nevét az új formáció is továbbviszi -, valamint az 1997-ben alapított OLAP Horváth & Partner Kft. eddigi tevékenységi körének továbbvitelén túl azt informatikai megoldásokkal is kiegészítve komplex szolgáltatást kínál.

Az 1956-ban Németországba települt, s azóta nagy tudományos és üzleti karriert befutott Horváth Péter professzor cégének első budapesti leányvállalata a controlling hazai megismertetésében és elterjesztésében szerzett nevet magának, majd a működés-korszerűsítésben is nagy gyakorlatra tett szert. Megrendelői között a legnagyobb iparvállalatok (Mol Rt., Richter Rt., TVK Rt., Audi Hungária Kft.) mellett a Matáv, a BKV, az Antenna Hungária és a Magyar Posta is megtalálható. A dinamikus fejlődést jelzi, hogy a két magyarországi Horváth-cég 2000. évi együttes árbevétele megközelíti az egymilliárd forintot, a foglalkoztatott szakemberek száma pedig az elmúlt két évben megduplázódott, 70-re nőtt.

A növekedés mellett az összeolvadás célja a tevékenységi kör bővítése is - a hagyományos tanácsadási területek informatikai megoldásokkal bővülnek, így komplex projektek kivitelezésére nyílik a számítástechnikai eszközök beszállítóitól független lehetőség.

A magyarországi szervezeti átalakulás természetesen nem független a tőzsdei megmérettetést sem kizáró, stuttgarti székhelyű anyacég modellváltásától: a további fejlődés, növekedés feltételeinek biztosítása céljából a német Horváth & Partner GmbH szintén 2001. január 1-jével részvénytársasággá alakult át. (A több mint 20 országban tevékenykedő csoport forgalma az utolsó három évben átlagosan évi 38 százalékkal növekedett, s a Die Weltben nemrégiben idézett kimutatások szerint a cég jelenleg a controlling-tanácsadás és a folyamatmenedzsment területén Németországban piacvezető.)

A holdingon belül az Informatikai Kompetencia Centrum székhelye is Budapest lesz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50