Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

forrás: Prím Online, 2021. május 31. 09:54

Az utóbbi hónapokban egy sor kiváló gyár mutatta be tevékenységét és fejlesztéseit, hogy összemérjék eredményeiket egymással. A sokszínű mezőnyben a zsűrinek, a korábbi évekhez hasonlóan, nehéz dolga volt, az összetett díjasok kiválasztásában.

Az immár hatodik alkalommal megrendezett, a GyártásTrend Magazin és kiadója, a PPH Media Kft. által kiírt Év Gyára versenyen a 2020-ban pályázott gyártóegységek mérettették meg magukat. A vállalatokat idén két nagy csoportra bontották: a kkv-k és a nagyvállalatok külön szekcióban indulhattak.

 

 

Ami nem változott, hogy idén is kilenc különböző kategóriában hirdettek győzteseket az összetett nyertesek mellett. A versenyben részt vevő vállalatok hét különböző iparágban tevékenykednek, a díjazottak között hat kkv és négy nagyvállalat található. A zsűri döntése értelmében a három összetett díj mellett tizenhat kategóriadíjat, illetve egy különdíjat ítélt oda a bírálóbizottság. 

 

„A gyárak kiemelt szereppel bírnak az ipari forradalom óta az értékteremtésben, a biztos munkahelyek létrehozásában, a közösségépítésben és a szakmai kapcsolatok ápolásában. Bízunk abban, hogy a jó példa is ragadós, a kiválóságokat ezért el kell ismernünk” – értékelte a versenyt Tóth András István, az E.ON Energiamegoldások Kft. értékesítési igazgatója.

 

Az összetett győztesek

Az Év Gyára versenyen három összetett nyertest hirdettek. A 3 milliárd forint alatti éves nettó árbevételű vállalatok között a Hirschler Glas Kft., a 3 és 15 milliárd forint közötti éves nettó árbevételű cégek között a Viterra Növényolajgyártó Kft., míg a 15 milliárd forint feletti éves nettó árbevételű nagyvállalati mezőnyben a Continental Automotive Hungary Kft. szerezte meg az első helyet.

 

 

A vállalatok egytől egyig figyelemre méltó fejlesztéseket mutattak be az auditbizottságnak, az elismerések tükrözik az elmúlt években zajló folyamatjavításokat és azok eredményeit. „Öröm volt látni, hogy a gyárak számára a nehéz 2020-as évben sem csak a szükséges minimumról vagy a túlélésről szólt a működés, hanem komoly fejlesztések zajlottak, és innovációra törekedtek” – értékelte az online díjátadó gálán a résztvevők hozzáállását Horváth Barbara a Process Solutionstől. A Process Solutions a kezdetek óta az Év Gyára verseny szakmai partnere, munkatársai végzik el a vállalatok rangsorolását a benyújtott pályázati anyagok alapján. A kidolgozott módszertan szerint objektíven értékelhetők a beadott dokumentumok, így születik meg a shortlist, a végső sorrendet pedig az aduitokon szerzett tapasztalatokat beépítve állítja fel a zsűri.

 

Szoros verseny a kategóriagyőzelmekért

A zsűrinek nem csak az összetett nyertesek, illetve a kategóriagyőztesek kihirdetésekor volt nehéz dolga, már a shortlist felállítása sem volt egyszerű. A szakértői csapat, amelyben a támogató vállalatok, az E.ON Hungária Zrt., a Com-Forth Kft. és a T-Systems képviselői, továbbá a partnerek, az Ipar Napjai, az Automotive Hungary kiállítások, valamint a SZTAKI és az EPIC InnoLabs összetett szempontrendszer alapján értékelte a versenyzőket. Az egyes kategóriákban több esetben alakult ki holtverseny, így a végső eredményben egyértelműen az auditokon szerzett tapasztalatok váltak döntővé. „Izgalmas versenyt tapasztalhattunk meg mi, zsűritagok is, amelyben jó volt látni a fejlődést, a sokszínűséget. Megtiszteltetés számunkra, hogy a kezdetek óta részt vehetünk az Év Gyára zsűrizésében, ami valódi kihívás volt egy ilyen erős mezőny esetén” – foglalta össze Nyírő József, a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetségének elnöke a tapasztalatait.

 

 

Mind tanulunk belőle

Az ipar 4.0-ban rejlő előnyöket hangsúlyozta Bóna Péter, a Com-Forth Kft. ügyvezetője: „Büszkén szponzoráltuk ezt a kategóriát. Minden résztvevőnek gratulálunk, hiszen mindannyian tettek egy újabb lépést az ipar 4.0 megvalósítása felé.” A verseny fontos üzenetét pedig Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke fogalmazta meg: „A pandémia alatt is van élet. A kategóriadíjak jól kifejezik az elmúlt évben zajló fejlesztések eredményeit. Példaértékű termelési kultúrájú vállalatok mutatkoztak be.”

 

Gratulálunk a nyerteseknek és minden induló vállalatnak egyaránt. Köszönjük, hogy részvételükkel színvonalasabbá, izgalmasabbá és értékesebbé tették a 2020-as versenyt. Bízunk benne, hogy a következő években is találkozhatunk velük, és minden olyan új nevezővel, akik az eredményeiket a versenyben szeretnék megmérettetni!

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15