Új lendületet kap az IT toborzás

forrás: Prím Online, 2021. június 12. 10:14

Új szakmai befektetővel folytatja a toborzási iparág megreformálását és növekedési terveinek megvalósítását a Talentuno, miután gyorsan reagált a munkaerő-toborzásban tapasztalható ideiglenes visszaesésre a COVID-19 pandémia alatt. Az újgenerációs HR tech startup befektetője az európai informatikai piac meghatározó technológiai és szolgáltató vállalata, a Qualysoft.

Tavaly váratlan nehézségekkel nézett szembe a toborzási iparág is: jelentős mértékben csökkent a piaci volumen, ami az összes szereplő helyzetét megnehezítette. Nem volt kivétel a tehetségek felkutatására a közösség erejét használó Talentuno sem, a cég azonban gyorsan és eredményesen reagált a piaci visszaesésre költségcsökkentéssel és működésének racionalizálásával. „Az elmúlt nyolc-tíz hónapban voltak nagyon nehéz pillanatok, de az itt dolgozó, elkötelezett és kitartó kollégáknak köszönhetően átlendültünk a mélypontokon” – mondta Kelliár Zsolt társalapító-vezérigazgató. 

 

A szakember szerint a Talentuno ismét lendületben van, és mivel a munkaerő-közvetítési piac is újra erőre kapott, a Qualysoft optimális pillanatban, egy felfelé ívelő szakasz elején száll be szakmai befektetőként. Kelliár Zsolt jelzésértékűnek nevezte, hogy a megváltozott gazdasági helyzetben egy új befektető is bizalmat szavazott a cégnek. „A Talentuno-ban továbbra is tulajdonos marad a Hiventures Zrt. két alapja, valamint a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt Bonitás Kockázati Tőkealap II., miután a Qualysoft szakmai befektetőként csatlakozott” – mondta el a részleteket Balázsik Péter, a HR tech startup társalapító-elnöke, aki hozzátette: „mindez azt bizonyítja, hogy jó úton vagyunk, ami tovább erősíti a közösségi toborzásba vetett hitünket.”

 

Mindkét fél nagy jelentőséget tulajdonít a két cég közötti szinergiáknak és az ebből fakadó előnyöknek. A magyar és lengyel piacon egyaránt aktív startup alapítói kiemelten fontosnak tartják az együttműködést a nemzetközi piacra lépés, a nagyvállalati ügyfelek számára nyújtott sztenderd toborzási szolgáltatás, valamint a komplexebb IT outsourcing szolgáltatások kapcsán is. A két vállalat nagy potenciált lát a későbbi, közös technológiai fejlesztésekben is.

 

„A Talentuno innovatív platformjával még hatékonyabban és gyorsabban reagálhatunk a globális informatikai szakemberhiányból fakadó ügyféligényekre” – hangsúlyozta Simon Tamás, a Qualysoft Csoport vezérigazgatója. 

 

A szakember szerint az újgenerációs HR tech startup a Qualysoft portfóliójába is remekül illeszkedik: „A Qualysoftnál célunk, hogy a magasan képzett szakértők időben rendelkezésre álljanak ügyfeleink projektjeihez. A jelenleg is több mint 100 nyitott pozícióval, és komplex toborzási technikánkkal szeretnénk a folyamatosan változó ügyféligényekhez egy dinamikusan skálázható, 360°-os portfóliót biztosítani, és ehhez tökéletesen illeszkedik a Talentuno megoldása. Nemzetközi jelenlétünknek és az egyes leányvállalataink közötti együttműködésnek köszönhetően a befektetés további perspektívákat nyit az európai informatikai piacon.”

Kulcsszavak: Qualysoft Talentuno

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38