A Samsung bemutatja a One UI Watch platformot

forrás: Prím Online, 2021. június 29. 18:49

A Samsung a Mobile World Congress (MWC) eseményen mutatta be One UI Watch felületet, amely a Galaxy Watch és az okostelefon ökoszisztéma használatát még gördülékenyebbé teszi. A One UI Watch a Galaxy Watch készülék felhasználói számára a Google-lel közösen fejlesztett új, egységes platformon lesz elérhető. 

Az új felület növeli a teljesítményt és zökkenőmentesebbé teszi a Watch eszközök és az Android okostelefonok közötti kommunikációt, valamint még több alkalmazáshoz biztosít hozzáférést. A vállalat megerősítette, hogy a közeljövőben, az Unpacked eseményen bemutatkozó Galaxy Watch készülék lesz az első, amelyen az új platform hozzáférhető.

 

 

„Annak érdekében, hogy viselhető okoseszközeinkből a legtöbbet hozzuk ki, a mobilpiacon szerzett tapasztalatinkat és az iparágban vezető partnereinket hívjuk segítségül – mondta el Patrick Chomet, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának alelnöke és az ügyfélélménnyel foglalkozó irodájának elnöke. – Az új fejlesztéseknek köszönhetően tovább gazdagítjuk az okosóráink által nyújtott felhasználói élményt és új szintre emeljük a Galaxy ökoszisztéma nyújtotta kényelmet.” 

 

A One UI Watch és az új, egységes platform egy teljesen új Galaxy Watch élményt hoz el. Ennek köszönhetően, amennyiben a felhasználó az órával kompatibilis alkalmazásokat telepít az okostelefonjára, azokat az okosóra is azonnal letölti. Az okostelefonon végzett beállítások, például a világóra beállítási, automatikusan megjelennek a Galaxy Watch készüléken is. Amennyiben a felhasználó letiltja az óráján a beérkező hívásokat és üzeneteket, mostantól az okostelefon is letiltja azokat. 

 

 

Az egységes platform új szolgáltatásokhoz biztosít hozzáférést, és népszerű, harmadik féltől származó alkalmazások integrációjával a felhasználók letölthetik ezeket közvetlenül a Google Playről a Galaxy Watch-ra. A partnerek listája rendkívül változatos, így bárki megtalálhatja a számára optimális megoldást. Legyen szó akár a sport- és fitnesz szerelmeseiről, akik többet szeretnének kihozni az olyan alkalmazásokból, mint az Adidas Running, a GOLFBUDDY Smart Caddie, a Strava és a Swim.com, vagy azon egészségtudatos felhasználókról, akik kiegyensúlyozottabb életmódot szeretnének követni olyan alkalmazások segítségével, mint a Calm vagy a Sleep Cycle, a zenerajongókról, akik új művészek felfedezésében lelik örömüket a Spotify-on és a YouTube Music-on, vagy épp a rettenthetetlen felfedezőkről, akik a Google Térképek segítségével felfedezik a világot.

 

„A Samsung és a Google együttműködése már hosszú múltra tekint vissza, amely minden alkalommal a fogyasztók előnyét szolgálja – mondta Sameer Samat, a Google, az Android és a Wear termékmenedzsmentért felelős alelnöke. – Ez minden bizonnyal igaz erre az innovatív, egységes platformra is, amely először a Samsung új Galaxy Watch készülékén érhető el. A közös fejlesztés hosszabb akkumulátoridőt és gyorsabb működést hoz el, valamint a felhasználók számos, a Google megoldásain keresztül elérhető applikációhoz férhetnek hozzá, amelyre eddig nem volt módjuk. Izgatottan várjuk, hogy a felhasználók is megtapasztalják a viselhető okoseszközök terén elérhető új élményt.”

 

 

A vállalat bemutatja a továbbfejlesztett, digitális óraszámlap-tervező megoldását, amely minden eddiginél egyszerűbbé teszi a számlapok tervezését. Az év egy későbbi szakaszában az Android-fejlesztők szabadjára engedhetik a fantáziájukat és a kreativitásukat, hogy különleges tervekkel bővítsék a Samsung folyton bővülő óra-számlap kínálatát. Ennek köszönhetően az okosórák még inkább idomulhatnak a felhasználók hangulatához vagy tevékenységeihez. 

 

Az új Galaxy Watch készülék, amelyet a tervek szerint idén nyáron, a Samsung Unpacked eseményen mutatnak be, lesz az első olyan eszköz, amelyen a One UI Watch és az új, egységes platform egyaránt elérhetővé válik. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50