A klímaváltozás kérdése erőteljesen foglalkoztatja a gyerekeket

forrás: Prím Online, 2021. július 6. 11:10

A Cartoon Network közzétette Európa-, Közel-Kelet- és Afrika-szerte elvégzett kutatását, amely a 6-12 éves gyerekek klímaváltozáshoz való viszonyulását vizsgálta. Kiderült, hogy bolygónk egészsége kiemelten fontos a gyerekek számára, akik aktívan részt is szeretnének venni korunk nagy kihívásának megoldásában.

A kutatás, amelyet 13 EMEA-régiós országban (Németország, Franciaország, Olaszország, Lengyelország, Egyesült Arab Emírségek, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Egyesült Királyság, Dél-afrikai Köztársaság, Románia, Törökország, Csehország) végeztek el, kiderítette, hogy a gyerekek 91%-a érzi magát érintettnek a klímaváltozásban, legtöbbjük a szorongást, a félelmet és a szomorúságot jelölte meg a probléma által kiváltott érzelmekként.

 

A megkérdezett gyerekek 78%-a szeretne többet megtudni a klímaváltozásról. Ennél is magasabb arányban, 83%-ban mondták azt, hogy szeretnének többet tenni a klímavédelemért, 66% pedig aktívan keresi is erre a lehetőségeket.

 

Arra a kérdésre, hogy ki inspirálja őket a globális felmelegedés elleni küzdelmükben, a gyerekek 60%-a az édesanyját említette, mint plédaképet, aki tesz a klímaváltozás ellen. A gyerekek az apjukat és tanáraikat is említették még e téren fontos példaképként. A megkérdezettek 65%-a szeretné, hogy a Cartoon Network is segítsen nekik tenni a klímavédelemért.

 

 

Vanessa Brookman, a WarnerMedia EMEA-régiós gyermektartalmakért felelős igazgatója elmondta: „A tanulmány megerősíti mindazt, amit a fiatal rajongóinkkal folytatott beszélgetésekből leszűrtünk – a gyerekek rendkívül érdeklődőek bolygónk iránt és lelkesen szeretnének tenni érte. Ez alapján indítottuk el a Cartoon Network Klímabajnokok kampányt, egy átfogó éghajlatvédelmi kezdeményezést, amely EMEA-szerte arra bátorítja a gyerekeket, hogy napi kihívásokon keresztül tegyenek a környezetvédelemért. Június 1-jén indítottuk el a kampányt, de máris 300 ezer kihívást fogadtak el a gyerekek. Örömmel bátorítjuk a közönségünket, és lenyűgözőnek találjuk, hogy együtt mekkora változást érhetnek el.”

 

A kutatás a Cartoon Network multiplatform éghajlatvédelmi kampánya, a Klímabajnokok keretében készült, amely 2021. június 1-jén indult. A kezdeményezés célja, hogy kis kihívásokkal nagy változásokat indítsanak el a gyerekek bolygónk egészsége érdekében, mindezt szoros együttműködésben a WWF-fel.

 

Módszertan: a WarnerMedia reprezentatív online kutatásában 4124 gyermek vett részt a 6-12 éves korosztályból 13 EMEA-országban (Németország, Franciaország, Olaszország, Lengyelország, Egyesült Arab Emírségek, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Egyesült Királyság, Dél-afrikai Köztársaság, Románia, Törökország, Csehország); Quantilope-ból irányítva 2021. május 28. és június 11. között.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50