A Kraftwork és a Clue PR dolgozik az OPPO magyarországi márkakommunikációján

forrás: Prím Online, 2021. július 14. 19:11

Ügynökséget választott az OPPO vezető globális mobil- és okoseszköz márka.  A világ egyik legnagyobb mobilgyártó cége – amely június 29-én jelentette be hivatalos indulását a magyar piacon - a Kraftwork Reklámügynökséget és a Clue PR-t bízta meg a márka kommunikációjának gondozásával. 

A Kraftwork Reklámügynökség és a Clue PR kommunikációs ügynökség dolgozik az OPPO vezető globális okoseszköz-márka magyarországi kommunikációján. Az együttműködés a Kraftwork részéről tartalmazza a hazai márkastratégia megalkotását, a márkaismertség növelését, a social média kommunikációt, illetve az influenszer kampányt, a Clue PR részéről a márka sajtóközpontjának létrehozását és üzemeltetését, valamint a PR kommunikációs aktivitások tervezését és megvalósítását.

 

Az OPPO a mobil-kommunikációs iparág egyik leginnovatívabb és legdinamikusabban növekvő szereplője. Az elmúlt 12 hónapban a pandémia kihívásainak ellenére globálisan 60 százalékkal tudta növelni a leszállított készülékeinek számát. A vállalat elsőként hozott forgalomba 5G okostelefont az európai piacon, valamint a világ 50 vezető szolgáltatójával dolgozik együtt, hogy innovatív technológiai megoldásainak révén felgyorsítsa az 5G technológia elterjedését. A vállalat stratégiai célja, hogy 2024-re az európai piacon egyike legyen a legnagyobb példányszámban értékesített három mobil márkának.  

 

„A Kraftwork Reklámügynökség digitális tervezésben és social mediában erős, integrált ügynökség, ahol a márkákat „krafttal” töltjük meg, és ahol a partneri és emberi tényező legalább annyira fontos, mint a szakmaiság. Nagyon örülünk, hogy egy nemzetközi szinten is ennyire ismert és elismert márka választott minket partnerének, így lehetőségünk nyílik nyomon követni, valamint lead ügynökségként felépíteni a márka stratégiáját és kommunikációját. Beletehetjük azt a „kraftot”, amitől élő lesz a brand. Izgalmas látni ezt az evolúciót.” – emelte ki Vesmás Bence, a Kraftwork ügyvezetője.

 

Az OPPO magyarországi bevezetését a márkastratégia és a key visual megalkotása mellett a Kraftwork teljes social media letámadással és influencer kampánnyal kezdte. Olyan neveket állítottak a márka szolgálatába, mint Tóth Gabi, Király Viktor, Magyarósi Csaba, vagy a Wellhello. „Az unboxing videók mellett nyereményjátékokat is szerveztünk az influenszerek saját csatornáin, melyek keretében a magyar piacra érkező OPPO Reno5 5G, valamint az OPPO Reno5 Z telefonokat lehetett megnyerni.  A márka hazai core üzenete, hogy bármi, amit létrehozunk, alkotunk, hozzátesz a világhoz, szebbé teszi azt, az OPPO pedig azért érkezett hozzánk, hogy alkotásra inspiráljon, így adott volt, hogy a nyereményjátékok feltétele is maga az alkotás legyen.” – tette hozzá Vesmás Bence. A kampány egyik legizgalmasabb eleme a Wellhelloval való együttműködés volt: a nyár legújabb bulihimnuszában, a „Csoda, hogy még élünk” c. dal klipjében ugyanis OPPO telefonokat villantanak a srácok. A videó a Youtube-on több mint félmilliós megtekintést ért el alig két hét alatt. A bevezetést természetesen egy nagyszabású teltházas sajtóesemény is kísérte, amelynek lebonyolításáért a Clue PR felelt.

 

„Az OPPO egy lendületes, gyorsan növekvő nemzetközi márka, amely nemcsak a készülékeivel, de marketingszemléletében is előremutató, így tökéletes összhangban van a Clue PR szellemiségével. Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk a márka sikertörténetének és bízunk benne, hogy az OPPO márka nagy feltűnést fog kelteni a fogyasztók körében” – mondta Körömi János, a Clue PR ügyvezető igazgatója.

 

A Clue PR jelentős referenciával rendelkezik nemzetközi márkák hírnevének piacspecifikus felépítésében és gondozásában a közép- és kelet-európai régió eltérő piaci környezettel rendelkező országaiban, és több olyan vállalatnak ad tanácsot, amely szerepel az USA legnagyobb árbevételű vállalatainak listáján. Referenciáik között megtalálhatók az e-kereskedelem és a fintech piac olyan globális úttörői, mint a PayPal vagy az Ingenico Group.

 

 

Az OPPO Magyarországon 2021. július 1-jén két 5G telefonnal három vezeték nélküli fülhallgató modellel mutatkozott be. Először az OPPO Reno5 5G és OPPO Reno5 Z 5G okostelefonok, valamint három OPPO vezeték nélküli fülhallgató modell, az OPPO Enco Buds, az OPPO Enco Air és az OPPO Enco Free2 válnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban, valamint a márka több bestseller készülékkel és okos-kiegészítővel fogja bővíteni kínálatát az év folyamán. Az márka bevezető promóciójának keretében az OPPO Reno5 5G készülék 169.900 Ft-os végfelhasználói áron lesz kapható, ami mellé ajándék Enco Air true wireless fejhallgató jár. Az ajánlat 2021. július 1.és 31. között minden partnernél elérhető lesz. Az OPPO Reno5 Z 5G mellé ajándékként az Enco Buds vezeték nélküli fülhallgató fog járni, ez az ajánlat 2021. július 10. és július 31. között lesz elérhető az OPPO összes magyarországi kereskedelmi partnerénél. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50