Átadták az Év információvédelmi dolgozata díjakat

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 17. 16:11

2021. szeptember 15-én a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület XCVII. fórumán hibrid környezetben kerültek átadásra az „Év információvédelmi dolgozata” díjak. Idén volt díj nélkül maradt kategória, új kategória és más meglepetés is, szóval a zsűri kihasználta a lehetőségeit.

Gasparetz András, az Egyesület elnöke, a díjak átadása előtt ismét örömét fejezte, ki, hogy egyre több felsőoktatási intézményből érkezik pályamunka. Eddig 11 egyetemről érkezett dolgozat és 9-ből lett díjazott. Ez a sokszínűség a zsűrit nehéz helyzet elé is állítja, hiszen képletesen szólva nem csak az almát és a körtét kell összehasonlítani, hanem dinnye is van a kosárban. Az információvédelem különböző területeiről (IT, jog, HR, szervezés, oktatás, …) érkező dolgozatok bírálatát az Egyesület úgy oldja meg, hogy a hasonlatnál maradva alma-, körte-, és dinnye-tenyésztőket is vár a zsűribe. Az értékelés kétfordulós. Az első körben 12 szakember értékelte a pályamunkákat a kiadott szempontrendszer alapján pontozva. A második körben hagyományosan a nyári hétpecsétes piknik szakmai programja a döntés véglegesítése.

 

Gasparetz András, Fehér Tamás, Csiktusnádi-Kiss Kenéz, Bódis Péter, Dr. Tarján Gábor, Dr. Ködmön István

 

2021-ben a beérkezett dolgozatok magas száma és értékelendő színvonala alapján BsC kategóriában két hallgató kapta meg az „Év információvédelmi szakdolgozata” díjat., az ezzel pénzjutalmát és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. felajánlásából egy-egy porcelánbaglyot.

 

Fehér Tamás a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar Információrendszerek tanszék hallgatója. Dolgozata: Információbiztonság irányítási rendszer alapelvek alkalmazása okosotthon környezetben. Konzulense: Kovács Tibor

 

Csiktusnády-Kiss Kenéz a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék hallgatója. Dolgozata: Szabadon hozzáférhető arcfelismerési könyvtárak adatvédelmi szempontú vizsgálata. Konzulense: Dr. Gulyás Gábor György

 

2021-ben a zsűri döntése alapján MsC kategóriában nem adta ki a Év információvédelmi diplomadolgozata” díjat.

 

2021-ben az információvédelem oktatásában felfedezhető arányeltolódásokat figyelembe véve pályázatokat fogadtunk be olyan hallgatóktól, akik egyéb iskola- vagy nem iskolarendszerben végezték, amelynek keretében záródolgozatot készítettek a tanulmányi követelményei alapján, vagy olyan szerzők, akik a témakörben tanulmányt tettek közzé. A kiírásra jelentkezett pályamunkák száma és szakmaisága alátámasztotta döntésünk helyességét. A zsűri döntése alapján ennek a kategóriának első nyertese Bódis Péter lett, aki dolgozatával KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. különdíját is megnyerte az Egyesület pénzjutalmán és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által felajánlott porcelánbagoly mellett.

 

Bódis Péter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatási Továbbképzési Intézet Szakirányú Továbbképzési Osztály Elektronikus információbiztonsági vezető szakirányú továbbképzési szak hallgatója. Dolgozata: Az információbiztonság tudatosításának automatizált lehetősége. Konzulense: Kiss Tamás László

 

A különdíjat Kmetty József a KÜRT Zrt. vezérigazgatója adta át, Bódis Péternek.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Elhunyt Zsakó László, a hazai számítástechnika tanárképzés elindítója

Életének 67. évében elhunyt Zsakó László, az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatika Tanszék nyugalmazott egyetemi docense, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának vezetője.

2024. május 18. 10:24

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59