A Xiaomi és a Sundance Institute együtt indítanak filmes tanfolyamot

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 20. 14:25

A világ egyik vezető technológiai nagyvállalata, a Xiaomi a Sundance Collab-bal, a tartalomkészítők globális közösségével és képzési platformjával lépett együttműködésre azért, hogy közösen egy olyan tananyagot és képzési programot állítsanak össze, amely eszközöket nyújt és alkalmat teremt a mobiltelefonnal készülő professzionális filmek elkészítéshez. 

A Xiaomi Studios és a Sundance Collab filmes szakértői által kidolgozott kurzus az okostelefonok által kínált filmes technikákat járja körül és kulisszatitkokat oszt meg arról, miként lehet úgy használni a telefont filmfelvételre, hogy a végeredmény egy profik által forgatott filmre emlékeztessen. Minden epizód a telefonos filmkészítés egy-egy aspektusáról szól majd. Lesz például olyan rész, amely a telefonok kamerái által nyújtott lehetőségeket tárgyalja, megint más rész a megfelelő eszközök megválasztását, a helyszín kiválasztásának dilemmáit részletezi majd. Az epizódokban feltűnnek majd a Xiaomi Creators alkotásai és egy olyan tehetségfejlesztő program résztvevői is, amely tehetséges filmkészítők és fotográfusok számára kínál platformot a telefonnal készült alkotások megosztására.

 

 

A kurzus házigazdája Steven Senshan, a Xiaomi Studios vezetője lesz. Ő irányította korábban a Xiaomi legizgalmasabb okostelefonos filmes projektjeit, például azt is, amelyet a közelmúltban mutattak be a Xiaomi Filmfesztiválon és amelyben jó pár nemzetközi díjas filmkészítő vett részt a saját, okostelefonnal felvett kisfilmjeivel. 

 

“Az elmúlt évtizedben sok alkotó készített remek filmeket, amelyeket rövidfilmekként vetítettünk és tűztünk a Sundance Filmfesztivál műsorára. Nagyon örülünk annak, hogy együttműködhetünk a Xiaomi Studios-zal ennek a filmkészítés mesterfogásait is érintő kurzusnak a felépítésében. Ez olyan új eszközöket ad a filmesek kezébe mindenütt a világon, amelyekkel képesek lesznek maximálisan kihasználni a készülékükben rejlő lehetőségeket” - mondta Beth Tripmacher, Sundance Collab termékfejlesztésért felelős vezetője. 

 

 

A teljes képzési anyag, amely hét epizódból és ezekhez kapcsolódó aktivitásokból áll, ingyenesen elérhető lesz a Sundance Collab platformon október 4-én. Az első hat epizódot a Xiaomi hivatalos közösségi média csatornáján teszik majd közzé hetente, ettől a naptól kezdődően. 

 

A Sundance Collab egy olyan egyedülálló, digitális platform, amely nyitott, befogadó, ahol a független alkotók biztonságos körülmények között léphetnek kapcsolatba egymással, oszthatják meg egymással a történeteiket, tanulhatnak egymástól és fejlődhetnek tovább alkotóként. A platformot a Sundance Institute, egy nonprofit szervezet indította el 2018-ban, amely aktívan támogatja a független filmes és színházi alkotókat, de leginkább a Sundance Filmfesztiválról ismert, amelyet évente tartanak meg a Utah állambeli Park City-ben. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50